Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Malowanie światłem

Coś już napisał Awatar Sieku

Domyślnie Malowanie światłem

Witam mam pytanie czy ktoś z was malował już w ten sposób ciekawi mnie jak wiadomo co się maluje i jak bedzie to potem wyglądało w aparacie aby nie spędzić całej nocy na robieniu prób i błędów , chciałbym się także dowiedzieć czym najlepiej malować (coś świecącego ale co) oraz jak włączyć Bulb a dokładniej jak go przytrzymać bo nie mam wężyka spustowego
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-07-2011 o 13:22

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Jeśli chodzi o funkcję bulb to są dwa wyjścia, pierwsze trzymać spust migawki paluchem, nie polecam z wiadomych powodów, drugi to zaopatrzyć się w wężyk spustowy bądź wyzwalacz radiowy, na rynku są oryginalne produkty oraz zamienniki które są tańsze od tych pierwszych.
    Co do malowania światłem - Google skarbnicą wiedzy:
    http://www.google.com/search?q=malow...m%20fotografia
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Dopiero zaczyna Awatar monart

Domyślnie

Jeśli będziesz tylko operatorem , to wystarczy samowyzwalacz żeby nie poruszyć aparatu. Do świecenia świetnie nadają się wskaźniki laserowe, lub latarki z diodami LED.
    Trójmiasto - studio do wynajęcia.

Coś już napisał

Domyślnie

Statyw + wężyk spustowy (najlepsze rozwiązanie) + latareczka lub nawet telefon komórkowy + soft latarkowy

Naszło mnie po obejrzeniu tej strony: http://voltronofawesomeness.com/impo...currentPage=18

Kilka moich bohomazów na samym dole
    http://blog.grzegorztomicki.pl/2011/...mazy-swietlne/

To były pierwsze moje próby, bardzo fajna zabawa.
    W telefonie mam aplikację FlashLight na Androida, dużo ustawień - kolory itd.
    Najgorsze było złapanie ostrości bo wiadomo ciemno, ale wystarczyło podświetlenie kogoś i wtedy łapanie. Naciśnięcie wężyka i malowanko.
    Do tego moim zdaniem niezbędny jednak jest wężyk spustowy, nie dotykasz spustu migawki, nie telepie się statyw same zalety.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Po co wam jakies zwyzwalacze, skoro pomieszczenie lub miejsce w ktorym maluje sie swiatlem, jest prawie calkowicie ciemne. W polaczeniu z duza przyslona - by miec sensowna glebie ostrosci - daje to ciemnice, ktorej nie da sie poruszyc nawet odpalajac spust palcem Em i right ? Po co sobie utrudniac zycie

Uprawnienia umieszczania postów