Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
GalaktycznyMuczaczo, Adlatus ma rację, akurat żadna z pogrubionych rzeczy nie była możliwa, bo:
-lampa: beznadziejny efekt
-iso: ciemnica + i tak szum na 1600
-jazda: raczej trudne do zorganizowania, w swoim tempie każdy jechał, w ruchu ulicznym. Notabene im większa prędkość, tym ładniej rozmyte tło, przy 1/30s i 130km/h jest bajecznie, polecam tylko wziąć sobie jakieś gogle.
-program: użyłem, i tak szum jest zdecydowanie mniejszy niż z puszki
-raw: przy tej ilości zdjęć nie wchodzi w grę, 3x za mała karta, chyba, że na bieżąco kasował bym nieudane, ale to by sporo czasu zajęło. A takiego cyfrowego wywoływania po prostu nie lubię, po 20tym mam dość, wolę robić zdjęcia.
-wyciąganie: szum, szum, szum.
-przyciemnianie: i tak są ciemne.
Tyle z mojej strony, raczej nic przez przypadek nie robię. Dzięki za miłe słowa

Kolaj - po prostu wolę nie zgadywać czy sobie tego życzą czy może nie. Na fb też sobie ocenzurowali rejestrację, więc założyłem, że życzą. Btw nie masz nic w temacie do dodania, chciałbym usłyszeć coś od takiego moderatorskiego autorytetu janmara oczywiście też się to tyczy, no chyba, że "tu tylko sprząta..."

Edit: bo mnie uprzedziliście, ja oczywiście też te zdjęcia chętnie zobacze, nie znalazłem w necie nic robionego w podobnych warunkach.
Niewiem jak duże masz doświadczenie ze sprzętem ale swojego rodzaju lampa to dobra rzecz jak umie się ją odpowiednio wykorzystać, nikt nie każe ci robić z niej głównego źródła światła

Co do Iso to nie moge powiedziec nic bo nie ma co sie spodziewac ze 1600 iso z apsc da nam bezszumowe zdjęcie,

Niekoniecznie musisz jechać 130 przez miasto zeby rozmyć tło uwierz mi wystarczyło by 70 i też byś uzyskał super efekt

Dobrze że odszumiłeś, szkoda ze nie tak jakbyśmy wszyscy tego chcieli

Rób mniej zdjęć ale dobrych, nie wal na pałe, kup wiekszą karte jezeli chcesz robić na pałe, i naprawde rób w rawach dzięki temu masz znacznie ale to znacznie większą kontrolę nad efektem który uzyskujesz na zdjęciu

Przyciemnianie i rozjaśnianie znajdziesz napewno w swoim programie graficznym

Dobrze że nicprzez przypadek nie robisz, jednak czasem właśnie to przypadek potrafi stworzyć naprawde dobre ujęcie, zacznij robić w rawach, opanuj lampę błyskowa a co do zdjec z samochodu mam taką małą i tanią radę, w sklepach możesz kupić tzw przyssawki uzyj jej jako czegos do zrobienia statywu, pomyśl jak do tego zamocować aparat dzięki temu uzyskasz możliwość uzycia dluzszego czasu otwarcia migawki przy czym auta bedą mogly jechać wolniej a ty bedizesz mógł uzyskać zadowalający efekt zmniejszajac ISO i wszyscy będą szczęśliwi, ale jak nie chcesz nie stosuj sie do moich rad bo przecież co ja mogę wiedzieć

Uwierz mi wszystko można wystarczy tylko odpowiednio się do tego przygotować i robić,robić,robić więcej zdjeć.
Pozdrawiam szkoda ze w PL mnie nie ma byśmy się ustawili na małe foty nocne, w razie pytań wal do mnie jeżeli potrzebowałbyś pomocy.