Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Dzięki za liczny odzew
@Gringo997, asmo - większość, a na pewno najważniejsze ujęcia będą robione z auta, pewnie szyberdach. Nie wiem tylko czy jest sens pakować się na dach ze statywem, chyba nie. Potem pewnie jakiś parking, to już sobie dam radę.
@paljot - co masz na myśli mówiąc "tutaj"? W Łodzi, jesteś z Łodzi, więc można powiedzieć, że "u nas". A co?![]()
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
Ja nadal nie rozumiem czego można się tu czepić.
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
"tutaj" było do tego, ze jest w pierwszym poscie, ze głownie chodzi o jazdę wiec w wiekszosci takie zdjęcia. to nie czepianie sie bo to nie jest zwykły spot clubu na parkingu tylko przejazd po ulicach - to jest chyba sedno i odniosłem wrazenie ze o zdjęcia podczas przejazdu pyta autor.
Tak byłoOk, byłem, zrobiłem, w dzień byłoby na pewno dużo łatwiej, ale nie jest źle i tak. ISO 3200 w ruchu, 1600 na spotach, kit, trochę eLka i dało radę. Właśnie wróciłem i przerzucam zdjęcia. Wstawię tu kilka [czy może w galerii?] jak wybiorę i chociaż trochę obrobię.
jak zrbisz to wrzuć gdzieś najlepiej tutaj albo zostaw tutaj linka
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Bardzo fajne zdjęcia w ruch. Na ostatnim WB mnie denerwuje (zielony asfalt?) a zdjęcie zrobione w ciekawym momencie. Albo ustaw WB na asfalt albo popracuj nad czarno białą wersją.
Jest to wina trochę innej temperatury lamp na Dellu względem większości miasta, nie ustawiłem tam po prostu WB od nowa, a powinienem. Wszystkie foty poza pierwszą z kita, naprawdę fajne szkło, a różnica cenowa między nim a czymś lepszym to realnie jakieś 500%, masakra...
Z tego co piszesz wynika że robiłeś tylko jpg i nie masz RAW-ów ale jest bardzo fajny program w którym pliki jpg możesz obrabiać jak RAW-y i WB ustawiasz pipetką (klikając na szarości, czerni lub bieli na zdjęciu) lub suwakami, to RawTherapee. Program na licencji "open source" do pobrania ze strony http://rawtherapee.com/downloads .