Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: Fish już jest!?

Mieszany widok

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ktokolwiek widział ? Ktokolwiek wie ?

Zastanawiam się nad kupnem 8-15 , z tym, że chyba jest spory problem z dostaniem tego szkła ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego testu (nawet digital-picutre odmawia), gdzie mógłbym zobaczyć jakie zdjęcia daje na poszczególnych ogniskowych. Chyba trzeba jeszcze poczekać ?

Zastanawiałem się też nad niskobudżetowym Samyangiem, Sigmami, Tokiną, aż w końcu zobaczyłem to. Według mnie bardzo uniwersalne i mam nadzieję, że trzymające w miarę "poziom L".

Czy ktokolwiek mógłby coś powiedzieć o tym szkle ? Rzucić konkretnym linkiem (jeśli w ogóle jest ?).

Jesteście pewni, że on na 8mm daje koło ? Zastanawiam się, czy softem nie dałoby się ogarnąć tych obrazków, żeby je "przeprostować".

Generalnie chciałbym coś w okolicach 8mm (rzadko) , 10mm(częściej) , 14mm(najczęściej).

Wyjściem jest kupno Samyanga 8mm i Canona 14L , przy czym w Samyangu tracę AF a 14L ... kosi cenowo.

Dobrze rozumiem, że ten obiektyw na 14mm da zupełnie inny obrazek niż 14L ?
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Ktokolwiek widział ? Ktokolwiek wie ?

Zastanawiam się nad kupnem 8-15 , z tym, że chyba jest spory problem z dostaniem tego szkła ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego testu (nawet digital-picutre odmawia), gdzie mógłbym zobaczyć jakie zdjęcia daje na poszczególnych ogniskowych. Chyba trzeba jeszcze poczekać ?
    Tylko plotki http://www.canonrumors.com/2011/02/e...-availability/

Uprawnienia umieszczania postów