Wow. Ale cena prawie tyle co za szkiełko jakieś lepsiejsze. No i chyba tylko do 5DII. No cóż. Trza zbierać kaskę na 5, może do tego czasu jakieś chińskie gripy się pojawiąChociaż wątpię. Dzięki za odpowiedź
![]()
Wow. Ale cena prawie tyle co za szkiełko jakieś lepsiejsze. No i chyba tylko do 5DII. No cóż. Trza zbierać kaskę na 5, może do tego czasu jakieś chińskie gripy się pojawiąChociaż wątpię. Dzięki za odpowiedź
![]()
Te gripy WiFi są do różnych aparatów.
Alternatywnie można też użyć Hero
http://allegro.pl/pilot-phottix-hero...274998289.html
ale w takim wypadku nie ma się dostępu do takiego sterowania aparatem jak z poziomu eos utility. Da się jednak wyzwolić migawkę, a także uruchomić nagrywanie filmów (opcja samowyzwalacza).
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Fakt źle się wyraziłem. Mogłem po prostu napisać, że to opcja tylko dla nowych body.
Cena tego photixa o więcej niż połowę mniejsza. Nieźle nieźle. Chociaż pewnie zawodność też więcej niż połowę większa;p Dzięki za link.
Żeby całkowitego offtopu nie robić, to powiem, że bardzo podoba mi się efekt na początku filmiku. To chyba zwykłe zoomowanie ale fajnie wygląda.
Grip WiFi ma większą funkcjonalność. To działa jak podłączony pecet pod aparat. Możesz sterować przesłoną, czasami, ISO, WB, a nawet ręcznie zdalnie ostrzyć. Dodatkowo możesz przesyłać zdjęcia/filmy z body od razu na zdalny komputer.
Efekt z początku filmu, to zoom z 8 do 16 mm. Tak to ma wyglądać na FF. Na cropie nie byłoby kółeczka przy 8 mm.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Ktokolwiek widział ? Ktokolwiek wie ?
Zastanawiam się nad kupnem 8-15 , z tym, że chyba jest spory problem z dostaniem tego szkła ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego testu (nawet digital-picutre odmawia), gdzie mógłbym zobaczyć jakie zdjęcia daje na poszczególnych ogniskowych. Chyba trzeba jeszcze poczekać ?
Zastanawiałem się też nad niskobudżetowym Samyangiem, Sigmami, Tokiną, aż w końcu zobaczyłem to. Według mnie bardzo uniwersalne i mam nadzieję, że trzymające w miarę "poziom L".
Czy ktokolwiek mógłby coś powiedzieć o tym szkle ? Rzucić konkretnym linkiem (jeśli w ogóle jest ?).
Jesteście pewni, że on na 8mm daje koło ? Zastanawiam się, czy softem nie dałoby się ogarnąć tych obrazków, żeby je "przeprostować".
Generalnie chciałbym coś w okolicach 8mm (rzadko) , 10mm(częściej) , 14mm(najczęściej).
Wyjściem jest kupno Samyanga 8mm i Canona 14L , przy czym w Samyangu tracę AF a 14L ... kosi cenowo.![]()
Dobrze rozumiem, że ten obiektyw na 14mm da zupełnie inny obrazek niż 14L ?![]()
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
jest gdzieś test tego szkła w sieci?
Się zdziwiłem że już jest dostepny http://allegro.pl/canon-ef-8-15-mm-f...744052083.html ktoś już posiada/testował? jestem ciekaw wrażeń
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
ciekawe skąd ma bo nawet na bh jest w pre-order...
Chyba, że podwalił japońcom z fabryki :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk