Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 121

Wątek: sprowadzanie sprzętu z USA

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    [...]
    Kuba, ludzi straszysz urzedem podatkowym

Fakt, duzo zachodu jest przy zakupach. Wyslanie jakiegos laika do usa "kup mi tanie 350D" to poroniony pomysl... W ekstremalnej sytuacji bedziesz mial 350D... albo wyladujesz z 300D z ibeja "no bo przecie tanie bylo" Ale jak masz kumpla fotografa canoniarza ktory wybada kazda ryse, syfa na matrycy, pixele, bf, ff i cala reszte to juz ewentualnie No chyba ze sam ktos jedzie na wakacje i sobie kupi przy okazji, obfoci co zwiedzal...

Jakie podatki? Jakie przesylki
    Kto by kupowal lokalnie i podatki placil "No tax - Free shipping" A nie jakies dodatki Czolowe tanie i dobre sklepy dzialaja w/g tej zasady, wiec nie widze problemu. No chyba ze ktos chce do b&h isc i kupic macanego w duzym profesjonalnym sklepie. Wtedy fakt, ~8 procent za luksus musi doliczyc. Albo chce aparat na juz. No to ewentualnie... Ale na puszce wyjdzie taniej doplacic 25 dolcow za expresowa przesylke i miec puszke na drugi dzien rano (zamawiajac w nocy) jak placic podatek w b&h.

Co do podatkow. Zagadnij 100 ludzi na ulicy i 10 nigdy nie kupilo nic wysylkowo a reszta nie ma bladego pojecia ze to trzeba jakies podatki placic. Trzeba? Bo serio od Ciebie sie tego dowiedzialem. Gdyby trzeba bylo to czyz nie powinno gdzies na fakturach ladnie pisac "ju szud pej tax in jur stejt"? Nie no. Bez jaj. Jak by chcieli scigac ludzi za niezaplacone 50 dolcow podatku za 350'tke z NJ czy inne dobra materialne to by 3/4 Nowego Jorku musieli zamknac. Kary moze i sa, ostre, ale nie za takie *******y. Juz predzej Cie wsadza za mandat za parkowanie.

350'tka kit z dobrego zrodla kosztuje teraz jakies 820-830 dolcow. Oczywiscie no tax, free shipping. To Ci da (liczac dolce po 3.25) jakies 2697PLN... I to jest to co trzeba rozpatrywac przy zabawie z zakupami w USA... Tyle ze jak mozna miec od tipa to samo od tipa za 50 czy 100pln wiecej na juz praktycznie to nie wiem czy sie oplaci zawracac komus gitare zeby przywiozl.

Gwarancja? Powalilo? Co mi z tej gwarancji... Jakie iles na 100 uszkodzonych. Podejzewam ze to raptem kilka pojedynczych sztuk na tysiac ma jakies wady ktore ewentualnie moga wyjsc w okresie gwarancji... Jak nie wyjda jestes w plecy extra doplate...

Ilu na forum skorzystalo z gwarancji? Bo ktos umrozil migawke do -20 i przestalo dzialac? Toz to pisze w instrukcji ze puszka od 0 ma dzialac, wiec moga Ci sie rownie dobrze wypiac i nie uznac. Do czyszczenia matrycy i regulowania FF/BF? To mozna w sklepie sprawdzic i samemu zrobic. Matryce zreszta gratis czyszcza. Co tam takiego strasznie sie sypie? Urwane lusterka w 300D? Ilu z urwanymi placilo za naprawe bo to juz dawno po gwarancji? Nie kupujemy taniego dvd mejd in czajna gdzie 3 na 3 sie sypia w pierwsze 3 miesiace uzytkowania (przypadek autentyczny) tylko Canona...

Mozesz oszczedzic i ewentualnie wydac... Wyjdziesz najwyzej na zero jak sie rozleci (a szanse sa naprawde jak 1 na tys)...
    Albo wydac i ewentualnie skorzystasz... Jestes "w plecy" i moze wyjdziesz na zero (tak, tez masz szanse 1 na tys ze Ci sie ta gwarancja przyda).

Nie wiem jak wy, ale ja wole 999 pozostalych szans na oszczednosc...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Kupilem nowego 350D w listopadzie, zrobilem kilkanascie zdjec i padl, porownujac obsluge serwisowa sprzetu kupionego w Polsce a USA stwierdzam, ze kupowanie aparatow w USA to porazka, jak masz inne zdanie, to sie wyjaj, chlopie.
    Straszne... Jesli bys go kupil w USA albo wyslal kogos kto jedzie kupic z glowa to padl by najdalej na nastepny dzien. A prawdopodobnie odwrocil bys sie na piecie w polowie drogi ze sklepu i powiedzial ze nie dziala, dawac nowy...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlon
    jeżeli wydaje Ci sie bez sensu nie musisz odpowiadać
    ja dziekuje tym ktorzy w jakiś sposób starają mi się doradzić co można/czego nie wolno..
    a gdybym znał odpowiedź nie zadawałbym chyba pytania co?
    Rozumiem. Masz absolutna racje.
    Pozwole sobie jednak byc upierdliwy i zapytac sie Ciebie - odpowiedz krotko TAK lub NIE.
    Czy przed stworzeniem watku wiedziales, ze:
    - kupowanie bez gwarancji to ryzyko?
    - czym wiecej sie placi za sprzet, tym wieksze sa wydane pieniadze w razie naprawy i moga kilkukrotnie przewyzszac zaoszczedzona kase?
    - sprzet, ktory dostaniesz moze byc tak samo dobry jak i zwalony (50% na 50%) i ani Ty ani nikt inny nie jest w stanie tego w 100%-ach sprawdzic?

Jesli na te trzy pytania odpowiadasz twierdzaca, to znaczy, ze watek ten to nic innego jak chec zagajenia rozmowy Takie tam ble ble ble... Ale oczywiscie masz do tego prawo a z mojej strony EOT.

Pozdrawiam serdecznie
    pikczer

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Przeciez wiadomo, ze elektronika w tych czasach jest taka, iz jak padnie, to nie oplaca sie jej w wiekszosci naprawiac.
    Nie jest tak źle - padł mi magnetowid 0,5 roku temu - naprawa w Philipsie = 0,6 nowego magnetowidu. Naprawa w punkcie nieatoryzowanym = 1/6 i działa.
    2 przykład - 7 letni discman Panasonica (lubię go) nie do zajechania i nagle słysze w swoich sennheiserach tylko jeden kanał. Krótka analiza w robocie - konsylium inżynierów elektroników - i diagnoza - pilot padł. Potem oblukanie pilota, cztery krótkie lutowania i całość działa za 0 zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Rozumiem. Masz absolutna racje.
    Pozwole sobie jednak byc upierdliwy i zapytac sie Ciebie - odpowiedz krotko TAK lub NIE.
    Czy przed stworzeniem watku wiedziales, ze:
    - kupowanie bez gwarancji to ryzyko?
    - czym wiecej sie placi za sprzet, tym wieksze sa wydane pieniadze w razie naprawy i moga kilkukrotnie przewyzszac zaoszczedzona kase?
    - sprzet, ktory dostaniesz moze byc tak samo dobry jak i zwalony (50% na 50%) i ani Ty ani nikt inny nie jest w stanie tego w 100%-ach sprawdzic?
    wiedziałem, ale nie wiedziałem:
    -jak można sprowadzać sprzęt żeby np. obejść cło i inne opłaty,
    -gdzie najlepiej jest kupić
    -czy np. gwarancja obejmuje tylko USA
    i wiele innych które wyjaśnił mi bardzo dokładnie jeden z userów, a konkretnie Kubaman, za co dziekuje no i oczywiście inni forumowicze dla mnie ten wątek ma sens
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Domyślnie

http://allegro.pl/show_item.php?item=79665957

interesuje mnie jedno w tej aukcji...aparat sprowadzony a ma gwarancje na USA, Kanade i POLSKE...w jakiej sytuacji coś takiego jest mozliwe? :>
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Kuba, ludzi straszysz urzedem podatkowym

...

Co do podatkow. Zagadnij 100 ludzi na ulicy i 10 nigdy nie kupilo nic wysylkowo a reszta nie ma bladego pojecia ze to trzeba jakies podatki placic. Trzeba? Bo serio od Ciebie sie tego dowiedzialem. Gdyby trzeba bylo to czyz nie powinno gdzies na fakturach ladnie pisac "ju szud pej tax in jur stejt"?
    Ja tak dla wypełnienia formalności, bo później mi ktoś powie, że oprócz pirackich manuali na naszym forum namawia się, jak omijać przepisy podatkowe w USA (i będzie tym razem na mnie )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlon
    http://allegro.pl/show_item.php?item=79665957

interesuje mnie jedno w tej aukcji...aparat sprowadzony a ma gwarancje na USA, Kanade i POLSKE...w jakiej sytuacji coś takiego jest mozliwe? :>
    Tak naprawdę to gwarancję masz tylko po tamtej stronie "wielkiej wody". W Polsce tzw. gwarancja sprzedawcy, z pewnością nie Canon Polska.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A jeszcze jedno. Jeżeli sprzedawca solidny to można się pokusić o zakup.
    Osobiście to puszkę wolałbym kupić z gwarancją CP, natomiast szkła czemu nie.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

jeden z uzytkownikow mowił ze miał gwarancje Nikona - chińską...sprzet naprawiono mu wiele szybciej jak w Polsce i chyba z tego co pamietam serwis pokrył koszty transportu (jesli dobrze pamietam)
    a wie ktoś jak to jest z gwar. Canon USA? czy np. po zakupie aparatu w USA będzie podobnie?
    jeśli tak to byłoby pięknie

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów