Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: EF 85 1.8 - AF "przelatuje"

Dopiero zaczyna

Domyślnie EF 85 1.8 - AF "przelatuje"

Witam,

dziś odebrałem tytułowy obiektyw przesyłką ze sklepu, podpiąłem do swojego 50D i ... Jeżeli ostrzę w jakiś punkt i robię kilka zdjęć bez przeostrzania na inną odległość, wówczas fotki są ostre i wyraźne. Natomiast gdy robię kilka zdjęć przeostrzająć na bliższą odległość pomiędzy strzałami, wówczas wszystkie foty są znacznie mniej ostre - permenentnie AF nie trafia dokładnie w cel, tak jakby "przelatuje" ciut dalej z powodu np dalszej drogi pomiędzy jednym punktem a drugim.
    Dodam iż fotki wykonuję na dworzu w dzień.
    Zadzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi iż to się często zdarza w nowych obiektywach i oni to zestroją...

Czy zdarzyło Wam się coś takiego ? Czy jechać z tym do serwisu i zaryzykować ich ingerencję w sprzęt ? Czy udać się do sklepu i spróbować ew inne egzemplarze, ew po prostu oddać obiektyw (kupowałem przez internet) ???
    50D + 17-55/2.8 IS + 85/1.8 + 70-200/2.8L IS II + BG-E2N

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Przeszukaj trochę forum, naprawdę jest 10tki jak nie setki odpowiedzi na twoje pytanie.
    Dowiesz się mniej więcej jak ocenić czy obiektyw jest obciążony BF/FF. Jeśli tak - ślij na żytnią, okresie gwarancji kalibrację masz za free.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Uprawnienia umieszczania postów