Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
Nie przekonywać! Chcą mieć dużo i wszystko? Prawdopodobnie chcą też, żeby zdjęcia natychmiast były do oglądania.
no a jak!
od razu na ekranie aparatu!

nie robiłeś nigdy zdjęcia normalnym ludziom? w szczególności paniom? zaraz po dźwięku migawki (prawdziwym lub udawanym) wyciąga się rączka w kierunku fotografującego i mówi "pokaż!"

a po chwili: "usuń!"

i nie ma co tłumaczyć, że aparat jest do robienia, a nie oglądania zdjęć. zaraz usłyszysz "oj tam oj tam, DAWAJ!"

ostatnio poskutkowało tylko stwierdzenie, że "zapomniałem ładowarki" i muszę oszczędzać baterię, żeby wystarczyła na całe wakacje.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
Najlepiej na "fejsie". Niech robią i tam wrzucają. Przecież mają czym
niedawno właśnie tacy "znajomi" stwierdzili, że jak to? taki wielki aparat a nawet na fejsa nie potrafi zdjęć wrzucać??

Cytat Zamieszczone przez goran Zobacz posta
jeżeli nie jesteś wystarczajaco asertywny to może kup jakiegos eosa33, kilka filmów
oko mu podbiją, bo będzie celować w nich czymś, co nie jest aparatem, bo nie ma z tyłu nawet ekranu.

Znajomi prędzej zrozumieją i odpuszczą jak wizja wrzucenia zdjeć na portale społecznościowe odwlecze się znacznie w czasie
ostatnio dałem komuś odbitki na papierze - nie za bardzo wiedział(a), co z nimi zrobić... w ramkę cyfrową nie pasowały

A tak na powaznie to rób jak MC i pewnie większość z nas ... zdjecia ładne i zdjecia fajne. Te drugie miło się ogląda zwłaszcza po długim czasie ... kiedyś będziesz załował, że takich nie robiłes bez względu jak by one wyglądały.
dokładnie tak.

zdjęcia ładne - duże w ramkę i na ścianę.
zdjęcia fajne na pena - i po jakimś czasie przeglądać na TV w szerszym gronie.

Migawka rzecz nabyta ... i tak pewnie zanim padnie zmienisz puszkę
hola hola, ja w ubiegłym roku ukatrupiłem 3 (trzy) migawki, a puszki wciąż mam te same.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Wszystko kwestia czy to znajomi z przypadku czy tacy z którymi chcesz utrzymywać kontakt.
a jak to dotyczy też rodziny? jej już tak łatwo się nie zmienia, choć za to trochę poedukować można (prądem, prądem ).