Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Wymagania znajomych

Mieszany widok

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tego typu przebojów nie miałem, natomiast miewałem przeboje z oddawaniem zdjęc - ze 100 zdjęć zrobionych podobało mi się może 10 i te wywołałem z RAWów, natomiast ludzie truli, że chcą wszystkie.

Zacząłem batchowo wołać wszystko w DPP (żeby mieć efekt jak w JPEGu) i pomniejszać - "macie, wybierzcie sobie, które mam obrobić" albo po prostu oddaje im bez obróbki.

Ostatnio przy różnych okazjach i wyjazdach, lubię się bawić w ujęcia reporterskie (fascynacja stałką 35 mm na FF ) i focę moich znajomych, to wręcz się dziwnie czują w jakich miejscach ich focę.
    Dzięki temu przywykli, że w dziedzinie fotografii, to ja lubię chodzić własnymi drogami. Czasem po prostu ktoś zaproponuje "o, zrób zdjęcie, fajnie wyjdzie".

Grunt to się nie spinać i nie grać obrażonego "ahtysty"
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Ostatnio przy różnych okazjach i wyjazdach, lubię się bawić w ujęcia reporterskie (fascynacja stałką 35 mm na FF ) i focę moich znajomych, to wręcz się dziwnie czują w jakich miejscach ich focę.
    Dzięki temu przywykli, że w dziedzinie fotografii, to ja lubię chodzić własnymi drogami. Czasem po prostu ktoś zaproponuje "o, zrób zdjęcie, fajnie wyjdzie".

I to jest najlepsza opcja, oni mają focie na FB, a ty masz frajde z klepania pseudo-reportażu. Przy okazji może wyniknąć z tego sporo ciekawych zdjęć.

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Moze faktycznie niewiele widzisz ? Ja mam stylistke, ktora przy niby prostych sesjach - ja, modelka, tlo - plumknela z boku kilka razy takie foty, ze mi szczeka opadla. Technicznie slabe, ale ekspresja, kompozycja mistrzowska.
    Czasem dobrze posłuchać się innych osób - zwłaszcza jeśli mają jakiekolwiek doświadczenie w tworzeniu obrazów, chociaż raz na jakiś czas i amatorowi uda się dostrzec taką sytuację, na którą sam byś nie wpadł.

I jeszcze jedno, na tego typu wyjazdach fotografuję normalnie canonem, a dla znajomych robię foty Samsungiem. Łatwiej to później ogarnąć, jak wszystko nie jest z jednego aparatu, na jednej karcie pamięci

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Dokładnie tak jak powiedział tormentor ,albo kup Nerwosol lub zmień znajomych
    Zmieniać znajomych bo zmuszają cię do częstszego kłapania lustrem? Nonsens.
    Poza tym, naprawdę nie wiem, ile trzeba kłapać, żeby taki aparat zajechać przez te 2-3 lata. Sam naprawdę nie ograniczam się z ilością robionych fot, a przez 1,5 roku nabiłem 23.000 zdjęć jednym aparatem. Wliczając w to fotografię zarobkową, strzelanie amatora i fotografię dla siebie samego. )
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 07-08-2011 o 11:07 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta

Dokładnie. Jak się człowiek wczuje w repo i robi zdjęcia nie tylko tam, gdzie grupka się ustawia na tle kolejnej obciachowej atrakcji turystycznej, to może wyjść coś na prawdę fajnego. (polecam looknąć np na foty allxages'a kiedy to towarzyszył muzykom w ich tourach, albo jeszcze jakieś foty z wycieczki, tam gdzie były renifery w tej serii )
    Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    I to jest najlepsza opcja, oni mają focie na FB, a ty masz frajde z klepania pseudo-reportażu. Przy okazji może wyniknąć z tego sporo ciekawych zdjęć.
    No właśnie
    Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Sam naprawdę nie ograniczam się z ilością robionych fot, a przez 1,5 roku nabiłem 23.000 zdjęć jednym aparatem. Wliczając w to fotografię zarobkową, strzelanie amatora i fotografię dla siebie samego. )
    Szacun

Uprawnienia umieszczania postów