Poleć im książkę Orwiga do poczytania przed następną wyprawą...
Poleć im książkę Orwiga do poczytania przed następną wyprawą...
Ja, podczas wyjazdów ze znajomym,i mając świadomość ich oraz moich oczekiwań, robię dwa rodzaje zdjęć - takie, które zadowolą i mnie, i ich, oraz takie, które będą się podobały tylko im![]()
Wilk syty i owca cała![]()
Choć wszyscy wiedzą, że to jest mój aparat i to JA decyduję, czy robić zdjęcie, czy nie.
Chociaż faktycznie najlepiej robi się zdjęcia odłączając się od grupy![]()
Fiu fiu
hmm , a czemu każdy z was nie mógł robić zdjęć dla siebie ?
Trójmiasto - studio do wynajęcia.
Nie przekonywać! Chcą mieć dużo i wszystko? Prawdopodobnie chcą też, żeby zdjęcia natychmiast były do oglądania. Najlepiej na "fejsie". Niech robią i tam wrzucają. Przecież mają czym, więc chyba nie mają z tym problemu. Nie ma w tym nic dziwnego, że ludzie się różnią między sobą i każdy ma inne oczekiwania. A Ty rób swoje, tak jak lubisz.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Nie rozumiem, Twoi znajomi KAZALI ci robic zdjecia tam gdzie oni chca? Ile Ty masz lat zeby ci rozkazywac?
Podobny problem miałem ze znajomym, który poprosił mnie o zdjęcia na kominii swojej córki. Zażyczył sobie jak największą ilość zdjęć (...zrób ze 300 fotek i będzie dobrze...).
Pomyślałem, że to chory pomysł i powiedziałem mu że to tylko komunia, a nie wesele. Nalegał żeby robić jak najwięcej.
Nic się już nie odezwałem i finalnie oddałem na płycie około 80 zdjęć (komunia, trochę podczas przyjęcia + plener) czyli tyle ile uważałem za stosowne.
Trochę inaczej spojrzał na to jak zobaczył te zjęcia w fotoksiędze.
problem rzeczywiście godzien hydeparku
jeżeli nie jesteś wystarczajaco asertywny to może kup jakiegos eosa33, kilka filmów ... i heja. Znajomi prędzej zrozumieją i odpuszczą jak wizja wrzucenia zdjeć na portale społecznościowe odwlecze się znacznie w czasie
A tak na powaznie to rób jak MC i pewnie większość z nas ... zdjecia ładne i zdjecia fajne. Te drugie miło się ogląda zwłaszcza po długim czasie ... kiedyś będziesz załował, że takich nie robiłes bez względu jak by one wyglądały.
Migawka rzecz nabyta ... i tak pewnie zanim padnie zmienisz puszkę![]()
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200
Wszystko kwestia czy to znajomi z przypadku czy tacy z którymi chcesz utrzymywać kontakt. Tak jak pisał Kolaj ludzie mają bardzo różne oczekiwania i tylko Twoim wyborem będzie czy chcesz im sprostać czy olać.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner