Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Żytnia wypożycza sprzęt

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nastawieni są jak widać wyłącznie na dużych klientów, którzy pójdą po najmniejszej linii oporu i zamrożenie kilu kzł na 4 czy 5 dni nie stanowi dla nich problemu.
    Tyle że to by miało sens, moim zdaniem, gdyby oferowali rzeczy nietypowe, do specyficznych i rzadkich zastosowań, jak TS-E, 14/2.8 czy 800/5.6. Wygląda zatem iż ta wypożyczalnia to albo czyiś nieprzemyślany pomysł, wdrożony na hurra albo rzecz, którą z jakiś powodów zrobić musieli ale zadbali by nie było z nią zbyt dużo roboty i kłopotu :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A nie było już nigdzie na forum?
    Działają już długo. Ja się dowiedziałem na początku czerwca, jak byłem w Warszawie i poszedłem do salonu fotoformy w metrze centrum się poślinić do eLek to na pytanie czy mają 200/2.0 i czy bym mógł podpiąć i potestować to mi powiedzieli, że mają w magazynie ale nie tutaj, jak będę chciał kupić to dadzą przestrzelić, ale jeżeli nie to Żytnia wypożycza :-P Zdziwiłem się, zapytałem jeszcze raz dla pewności czy dobrze zrozumiałem, w domu sprawdziłem w necie i faktycznie.
    Niestety kaucja kosmiczna... Niestety do cywilizowanego kraju nam daleko w tym względzie. Krok na zachód i wypożyczalni sprzętu działających na ludzkich warunkach jest od groma...
    Poza tym ta wypożyczalnia na żytniej nie jest jakaś specjalna.
    Powinni miec w ofercie też sprzęt nietypowy (ts-e, supertele, stałki itp.)
    Photorent ma fajną inicjatywę, niestety mało sprzętu, ale ważne, że jest człowiek któremu się chce!
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 26-07-2011 o 10:56
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tyle że to by miało sens, moim zdaniem, gdyby oferowali rzeczy nietypowe, do specyficznych i rzadkich zastosowań, jak TS-E, 14/2.8 czy 800/5.6. Wygląda zatem iż ta wypożyczalnia to albo czyiś nieprzemyślany pomysł, wdrożony na hurra albo rzecz, którą z jakiś powodów zrobić musieli ale zadbali by nie było z nią zbyt dużo roboty i kłopotu :-)
    Słowem komentarza
    http://www.youtube.com/watch?v=2zJFhdZ6Ox4
    the silence is deafening

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Krok na zachód i wypożyczalni sprzętu działających na ludzkich warunkach jest od groma...
    Jak widać tam jest na to rynek a u nas nie bardzo. Do założenia wypożyczalni nie trzeba koncesji ani zgody Canon Polska więc skoro takich z dużym wyborem sprzętu i umiarkowanymi cenami nie ma to znaczy że nikomu nie opłaca się pchać w ten biznes. Ot, cała filozofia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tyle że to by miało sens, moim zdaniem, gdyby oferowali rzeczy nietypowe, do specyficznych i rzadkich zastosowań, jak TS-E, 14/2.8 czy 800/5.6.
    Dokladnie :cool:
    Przy takich cenach i z takimi szklami, to nie mam pojecia komu bedzie sie chcialo z tego korzystac

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów