w tym wypadku zbyt wąsko by uzyskać pożądany efekt ... zbyt centralny kadr i za mało miejsca z prawej czy z lewej strony by cokolwiek z tym zrobić ... więc zostało tak a nie inaczej.
w tym wypadku zbyt wąsko by uzyskać pożądany efekt ... zbyt centralny kadr i za mało miejsca z prawej czy z lewej strony by cokolwiek z tym zrobić ... więc zostało tak a nie inaczej.
Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...
Mało ciekawe folio, choć....zatrzymuje pierwsza podstrona, trochę ciasno kadrujesz, mało powietrza w tych zdjęciach, szaro - buro, ciekawi mnie, czy młodym się spodobały.
ja nie wiem co ty robisz ze zdjeciami ale wydaje mi sie ze +2/3ev-1ev mozna by dodac
bo ty jest wszedzie ciemnosc, nawet zdjecia skutera jakies zgaszone gdzie musiales miec
swiatla a swiatla bo nie dosc ze slonce to jeszcze woda odbijajace to swiatlo..
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html
BRS też to widzę, ale niestety jeszcze pod czas robienia zdjęć wychodzą braki w opanowaniu sprzętu i jego możliwości jeszcze nie wszystkie funkcję potrafię intuicyjnie szybko zmieniać i potem taki efekt, tak czy siak dzięki za radę postaram się następnym razem nad tym popracować, 2em fotki nie były robione jako na zlecenie tylko 4fun dla znajomej pary która nie chciała wynajmować profi fotografa tylko zdając sobie sprawę że to był mój pierwszy weekend z tym sprzętem i pierwsze zdjęcia wykonane na nich jako modelach, z efektu byliśmy zadowoleni chodź wiadomo, że profi w tych miejscach wykonał by robotę znacznie lepiej i bardziej by wykorzystał potencjał tych miejsc mi się ie udało ale też nie uważam zeby była tragedia jak na pierwszy raz ...
Niedziela piękna pogoda, postanowiłem przetestować sprzęt na jednym z meczy regionalnych drużyn, błędy widać gołym okiem
1. problem z ostrością
2. ciężko złapać odpowiedni moment szybka gra a to był mój pierwszy mecz
3. zdjęcia mało wyraźne
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
wrócę jeszcze do wcześniejszych
30-31 - dziwnie niebo wyszło, nie wiem czy to kwetsia obróbki może?
34 - strasznie krzywo, naprawdę razi
no i generlanie coś z kolorami nie tak i ogólną ostrością, aczkolwiek 33 bardzo przyjemny kadr IMHO
przy 34 ten krzywy kadr był specjalnie tak obrobiony, proste zdjęcie prosto z puchy nie podobało mi się uznałem że tak wycięte będzie ciekawsze ... tak 30 i 31 to efekt obróbki chciałem by niebo podkreślić mocniej ...
Pierwsza mini sesyjka maluszka ... mój i Sebusia początek![]()
36.
Pkt 9 regulaminu forum
37.
38.
Pkt 9 regulaminu forum
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-10-2011 o 13:34
Czy mi się wydaje, czy w tych trzech przypadkach ostrość poszła na zabawkę, a nie na młodego?![]()