Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Wątek: Czy 7D ma dobry AF?

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Aparat który jest już na rynku 3 lata nie może mieć złego AF bo już by go zastąpiono innym modelem - chyba, że nie było by go czym zastąpić jak np 5d (ale to akurat sprzęt do innych zastosowań więc i af nie musi być... "strasznie skuteczny" - co by nie mówić, że nie jest bo niektórzy twierdzą, że jest.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Po przesiadce z 50D na 7D i takim samym podejsciu do nowego zakupu jak do starego , to mozna sie zawiesc na 7D . ALE TO NIE JEST WINA APARATU !!!! , tylko obslugujacego .
    Dopiero po przestudiowywaniu i praktykowaniu nowego nabytku przez miesiace w terenie na drobnicy , cwiczeniu przeroznych ustawien AF daly efekty w postaci konkluzji , ze AF w 7D jest bardzo dobry i celny . AF SPOT jest dokladny , pokrywa bardzo mala powierzchnie i nie lubi bledow popelnianych przez obslugujacego .
    7D ma bardzo dobry AF

Domyślnie

Zgadzam sie z przedmówcą powyżej. Gdyby nie to ze bardziej zależało mi na obrazku oraz ze trafila mi sie okazja dobrze kupić 5dMkII na pewno nie pozbyłbym sie 7d. To naprawdę swietny aparat.

Śmieszą mnie opinie osób które wiele razy malem możliwość usłyszeć będąc w sklepie foto w momencie kiedy ktoś testował 7d i stwierdzał ze jego 550d jest dużo lepszy bo jest tańszy i mniej waży, a matryca przeciez taka sama..

Obecnie Canon Eos 5dMkII | Canon EF 50mm 1,4 USM | Canon A-1 + FD 50mm 1,8
    Poprzednio Canon Eos 400d | Eos 40d | Eos 7d
    http://www.kondziorny.blogspot.com

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów