Strona 8 z 118 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1178

Wątek: [jacek_73] do National Geographic i tak mnie nie wezmą

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Nie chcę straszyć ale mogą cie do NG wziąć
    ...
    No to trzeba coś z tym zrobić

Trzy obiekty wywołane przez Jago

[136] Zespół zabytkowych budynków pocztowych w Bydgoszczy pochodzi z początku XVIII wieku. Usytuowane są na północnym nabrzeżu Brdy w centrum miasta.Wzniesiono je w stylu północnoniemieckiego gotyku ceglanego.Składa się z budynku starszego i młodszego.Budynek starszy usytuowany od strony ulicy Stary Port jest piętrowy,podpiwniczony i posiada poddasze użytkowe.Ma dwa skrzydła i posiada w tylnej elewacji pięcioboczną wieżę z klatką schodową.Elewacja jest wykonana z nieotynkowanych cegieł i zdobią ją sterczyny,maskwerki oraz fryzy.Od ulicy Pocztowej zastosowano na parterze trójdziałowe okna,natomiast na piętrze - biforyjne. W szczycie zainstalowano zegar oraz ceramiczne herby przedstawiające symbole poczty i telegrafu.Przez liczne zniszczenia utracono część dekoracji budynku.Z kolei budynek młodszy znajdujący się od strony ulicy Jagiellońskiej posiada masywny korpus pokryty dwuspadowym dachem i wysoką czteroboczną wieżę.Posiada trzy kondygnacje i jest również podpiwniczony.Elewacja z ryzalitami pozornymi ozdobiona jest trójlistnymi płycinami,które kryją w sobie wykroje ostrołukowych okien.Część narożna budynku mieści wejście do Sali obsługi.Boczne wejście natomiast jest umieszczone w bogato udekorowanym portalu.Oba budynki połączone są piętrowym łącznikiem,który posiada kolejne wejście do budynku i wjazd na dziedziniec.

[137] Przechodzący od spodu (gdyby ktoś był ciekawy co ON ma pod spódniczką)

[138] Spichrze: do dzisiejszych czasów zachowały się tylko trzy sztuki, chociaż ostatnią wojnę przetrwało ich trochę więcej. Z różnych źródeł wynika, że w XV, XVI, XVII i XVIII wieku powstawały one masowo i zajmowały obydwa brzegi Brdy na odcinku pomiędzy dzisiejszym Mostem Bernardyńskim, a Mostem Jerzego Sulimy Kamińskiego. Stały się wizytówką naszego miasta i często są wykorzystywane jako logo Bydgoszczy.

[139] Przechodzący przez rzekę - rzeźba w Bydgoszczy, znajdująca się przy ulicy Mostowej, nad rzeką Brdą. Praca autorstwa Jerzego Kędziory. Odsłonięta 1 maja 2004 w dniu wejścia Polski do Unii Europejskiej przez Prezydenta Bydgoszczy i autora rzeźby.

Postać przechodzi przez rzekę na linie, trzymając żerdź i strzały. Pozycję pionową utrzymuje dzięki temu, że środek masy figury znajduje się pod liną, na której wisi. Twarz "Przechodzącego przez rzekę" ma rysy syna artysty. Wysokość figury to ponad 2 metry, a waga 50 kg.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie, nie, nie... Nie można patrzeć na to, co ty z tymi zdjęciami robisz... Mam nadzieję, że ci szybko przejdzie...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar fafinek

Domyślnie

Nie chcę obrazić, ale 0 smaku na tym 138 to nic nie widać, jakbyś nie dał podpisu to jest kompletnie kaplica.
    Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.

*[in progress]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przyjmą Cię, przyjmą, tylko nie wiadomo, w jakim charakterze.

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafinek Zobacz posta
    Nie chcę obrazić...
    Nikt się nie obraża, przecież złośliwie tego nie piszesz ;-)

[140]
    Jestę fotografę

Domyślnie

No i widzisz jaki ładny konik! A nie takie cudowanie z pastelami tylko kapkę za mocno wyostrzony chyba.
    Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.

*[in progress]

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Jak dla mnie wyostrzony w sam raz Tylko przy ostrzeniu zrobiłbym maske i nie ostrzył tych gałązek z dołu.
    Co do tych pastelowo-malowanych zdjęc-obrazów to kwestia gustu Mi się akurat nie podobają
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

jacek_73 dzięki za fotki może umieścisz je też w wersji nie malowano-pastelowej
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

No i widzisz jaki ładny konik...
    A zobacz jak smutno na Ciebie patrzy pewnie jest mu przykro że takie głupoty o sztuce się tutaj wypisuje :wink: Na obrazkach [136]-[139] widać dokładnie tyle ile trzeba. Ni mniej, ni więcej :-P

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    ...Tylko przy ostrzeniu zrobiłbym maske i nie ostrzył tych gałązek z dołu...
    Ale on, zdaje się, podjadał sobie te listki. Myślisz, że takie zamaskowane by mu smakowały

...A nie takie cudowanie z pastelami...
    Kolory [136]-[138] to wina/zasługa użytego negatywu (Agfa vista wołana w serwisie agfy). Kolorów nie ruszałem...osobiście wolę kodaka, ale było zapotrzebowanie na landrynki.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ... Mam nadzieję, że ci szybko przejdzie...
    I tak, i nie. Ostatnio z braku czasu oglądam dość sporo krótkometrażówek Antonisza... i kusi, aczkolwiek nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Więc na chwilę obecną będzie spokój

* * *

Teraz trzy obrazki z Mazowsza. W zamyśle miały to być ujęcia wierzb płaczących, wiatraków i rozdarta sosna. Pogoda miała być dżdżysta, a już po drodze, aby wprawić się w odpowiedni nastrój zacząłem słuchać Chopina. Niestety przez pomyłkę zamiast polonezów wgrałem sobie nocturny, na domiar złego pogoda zrobiła się prześliczna, a na miejscu okazało się że wiatraki rozebrane, rozdarta sosna ścięta.... Roztrzęsiony (przez te nocturny) zdołałem wymodzić ino coś takiego...
    Temat przewodni posta: Pani Jesień - kapryśna pani.

[141]

[142]

[143]

Ciekawe jaka będzie w tym roku?
    Jestę fotografę

Domyślnie

No, muszę Cię zmartwić... Mnie się osobiście nie podoba najlepsze oczywiście 143, ale wnioskuję to tylko z zarysu. Wolałbym jednak "normalną" obróbkę! No chyba, że Tobie się tak to podoba, jednak nie możesz liczyć, że każdemu przypadnie to tak do gustu

*[in progress]

Strona 8 z 118 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów