[jacek_73] do National Geographic i tak mnie nie wezmą
Zwiń
X
-
-
Spacerkiem po górach
[36] Słynne schronisko
[37] Wrota Chałubińskiego
[38]...kamlotów kupa :razz:
[39] Otoczenie schroniska w DPSP od strony Szpiglasowej perci
[40]
[41] Symbol TPNu
[42] Schronisko w DPSP od strony Krzyżne
[43] Kupa kamlotów zwana Zadnimi Usypami
[44]
[45] Ostatnie promienie słońca w Dolinie Jaworzynki
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Komentarz
-
Komentarz
-
Mnie z górskiej serii tej przedostatniej podoba się bardzo symbol TPNu gdyż bardzo lubię naszą górską przyrodęPoza tym z kolejnej serii 46 fajna
Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.
*[in progress]
Komentarz
-
Na tych ostatnich zdjęciach w ogóle nie ma ludzi (to nie zarzut). Aż ciężko uwierzyć jak Ci się to udało biorąc pod uwagę co się wyprawia na Podhalu w ostatnich dniach. Podobno w długi weekend przewinęło się tu 300 tyś osób.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Zamieszczone przez fafinek Zobacz wpisMnie z górskiej serii tej przedostatniej podoba się bardzo symbol TPNu gdyż bardzo lubię naszą górską przyrodęPoza tym z kolejnej serii 46 fajna
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpisNa tych ostatnich zdjęciach w ogóle nie ma ludzi ...
Na wrotach stoi turysta z plecakiem, szlakiem z Krzyżnego 5 minut przede mną schodził sympatyczny starszy pan (a ładnie śmigał! Doszedłem go dopiero przy Czerwonym Stawie), a 5 minut przed nim schodził jakiś łepek - obaj są na zdjęciu [43]
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis...Aż ciężko uwierzyć jak Ci się to udało biorąc pod uwagę co się wyprawia na Podhalu w ostatnich dniach. Podobno w długi weekend przewinęło się tu 300 tyś osób.
[52]Dolina Kościeliska
[53]Morskie Oko
[54]Mój typ! Pięciogodzinna kolejka do kolejki - Kuźnice
[55]Tłumek na Giewoncie (dość mocno scropowany)
[56]...oraz inne barany
Jestę fotografę
Komentarz
-
Ajjajaj... ale tłumy.
Podobno w ostatni długi weekend padły jakieś rekordy w Tatrach... 18000 ludzi wyszło nad Morskie Oko.SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Komentarz
-
-
Olaboga jakie tłumy. Aż się odechciewa spacerów.
Ja to zawsze w zimie chodzę w moje rodzinne Bieszczady. Czasem można zauważyć wyłaniających się z zamieci nielicznych szaleńców
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz wpisSłyszałem troszkę inaczej. Podobno 17tys. ludzi 15 (albo 14) sierpnia - czyli w jeden dzieńTen co ich tam liczył to musiał mieć anielską cierpliwość...
Komentarz
-
Widzę tłumy, wywołane przez Kolekcjonera, przemówiły...do wyobraźni. Jest jednak i dobra strona takiego natłoku ludności - nadaje to małej mieścinie jaką jest Zakopane charakteru wielkomiejskiego. To dla tych wszystkich przyjezdnych pootwierane są karczmy, restauracje, sklepy z odzieżą outdoorową, kramiki z chałturą, wózki z oscypkami...nawet w niedzielę po godzinie 20:00.
[58] Restauracja "Mała Szwajcaria" przy ul.Zamoyskiego. Miła i sprawna obsługa, oraz przystępne ceny sprawiają że lokal jest nader chętnie nawiedzany przez turystów, ponadto okazał się całkiem fotogeniczny.
[60]...zejdźmy jednak do Krupówek. Nawet słota nie przeszkadza w biesiadowaniu na zewnątrz.
[61]
[62] A to mój ulubiony lokal na Krupówkach. Jeszcze niedawno nie było tych okien, a płotek nie był owinięty pleksą (widoczne po lewej stronie), więc degustacji browarka akompaniował szmer potoczku płynącego tuz za płotkiem...ehh, to se ne wrati. Osoba na zdjęciu to nie ja
[63]
[64] Przemierzamy dalej deszczowe Krupówki
[65] Górny, końcowy fragment najpopularniejszego polskiego deptaka.
[66] Ostatni, "powłóczysty rzut okiem".
* w wyniku mojego gapiostwa podczas numerowania wypadł mi numer [59]...powiedzmy, że jest to moja pechowa cyfraJestę fotografę
Komentarz
-
Gastronomiczny post przeleciał bez echa, to teraz czas na góry
[67]Słynna przełęcz - rozciąga się z niej świetny widok (chwilowo niedostępny).
[68]Prześwity ładnej pogody.
[69]Zapowiedź czegoś "niedobrego". Sygnał do ewakuacji.
[70]Przedstawiać nie trzeba?
[71]Zamykająca horyzont Orla Perć, w (prawie) całej rozciągłości
[72]Mułowa Przełęcz. Komentarze ludzi idących tędy pierwszy razjak my to przejdziemy
[73]Masyw Kominiarskiego Wierchu
[74]Ten pagórek to Beskid - najczęściej zdobywany dwutysięcznik w Tatrach, a za nim Świnica - kusząca jak zwykle
[75]Narodowa góra naszych sąsiadów (na szczycie doliczyłem się 14 osób).
[76]...a to nasza narodowa góra. Prawda że piękna? Na szczycie oczywiście gęsto.
Jestę fotografę
Komentarz
-
no nie dziwię się tym tłumom....jak się chce pogodę to trzeba jak najdalej od polskiego morza :-)
Co do zdjęć to z 74....resize/sharpening nie poszło chyba jak trzeba - straszna pixeloza.
Najlepsze 53 imho.|Canon|
Komentarz
-
Wygląda na to, że w naszych górach trzeba się dobrze nagimnastykować żeby nie poobijać o łokcie innych turystów. Nie miałem jeszcze okazji pochodzić po tatrach, pod tatrami się nie liczy, ale chyba wszędzie jest tak samo. W Pieninach również pełno ludu.
Komentarz
-
Góry, morze - wszędzie narzekali na pogodę. Wg. statystyk w te lato pogoda była najgorsza od 10 lat, ale w zeszłym roku trafiłem znacznie gorzej. Tłumy w okresie wakacyjnym są w każdej miejscowości wypoczynkowej, chociaż mieszkańcy Poronina twierdzą że ludzi przyjeżdża coraz mniej - ja różnicy w stosunku do lat ubiegłych nie dostrzegłem.
Skoro była wzmianka o morzu, to troszkę w około-morskim klimacie: bursztyn. Sztuka przez wielkie S - dzieła rąk Lucjana Myrty, warto się zaznajomić.
Ekspozycja wystawiana i obfotografowana kilka lat temu na zamku w Malborku.
[77] Sala wystawowa na Zamku Średnim.
[78]Bursztynowa mozaika.
[79]Najsłynniejsze dzieło mistrza - ważący prawie tonę, ponad dwumetrowej wielkości Skarbiec. Prace trwały 12 lat, a do wykonania zużyto ok. 7 ton surowca.
[80]...detal...
[81]...nie płaczmy nad rozlanym mlekiem
[82]Lampa Paw. Strojny ogon pawia ułożono z odmian bursztynu o różnym zabarwieniu i stopniu przejrzystości
W Tatry będę jeszcze wracałJestę fotografę
Komentarz
-
Zamieszczone przez ChM Zobacz wpis...W Pieninach również pełno ludu.Tematem tego posta będzie...zamek w Niedzicy.
[83]
[84]
[85]
[86]
[87]
Jestę fotografę
Komentarz
Komentarz