Cmentarz jest nieunikniony??:
[704] w barszczu przygód
Cmentarz jest nieunikniony??:
[704] w barszczu przygód
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Żeby nie było tak pesymistycznie[705]
Jestę fotografę
Fajny ten barszcz. Ciekawa roślinka. Tyle, że trzeba ją po ciemku zbierać. Ponoć mięsko bydła karmionego barszczem anyżkiem zalatuje. A nie ma to jak anyżówka.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Biały barszcz...
Ten jest na łace ,ale też fajny....muszę ugotować,z kiełbaską......Lubię zapach gotowanego białego barszczu z kiełbaską, biała kiełbaską. Lubię jego zabielony kolor, a przede wszystkim lubię jego smak. Prawdziwy barszcz biały powinien być na boczku, kiełbasce i koniecznie powinien być zabielony śmietaną i być na zakwasie. Na pszennym zakwasie.
Proponuję tego ze zdjęcia [706] - ma dużo żelaza![]()
Jestę fotografę
706 ??? Barszcz z makaronem nitki ? eeeeee
Mnie się zdaje, że raczej ma coś z obcego i wampira a mianowicie kwas, który działa dopiero po wyjściu na słońce. Wydaje mi się, że jest to jedna z niewielu inteligentnych roślinek.
Moje żródło twierdzi że z tym kwasem to przesadzasz.
Obok żuru tradycyjną zupą jadaną podczas Wielkanocy jest biały barszcz. Zupy wyglądają tak samo i podawane są z tymi samymi wkładkami - białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo, ale smakują inaczej. Subtelna różnica tkwi w zakwasie. Biały barszcz jest mniej kwaśny i bardziej aromatyczny, gdyż gotuje się go na zakwasie z mąki pszennej i wywarze w wędzonki.
Biały żur jest bardziej kwaśny.
Mnie się zdaje, że smak zależy od czosnku. Ten z Chin jest bardziej kwaśny.