co to takie dziwne wydobywa się z dołu zdjęcia? To jakaś mgła?
co to takie dziwne wydobywa się z dołu zdjęcia? To jakaś mgła?
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Nie wiem, to chyba coś z matrycą się niedobrego porobiło. Pewnie od wysokości. Canon to bardziej sprzęt na plaże niż w góry. Na przełęczy coś się jej (matrycy) poprzestawiało i bliskie plany wychodziły ciemne a dalekie jasne :-(
To dobra koncepcja jednak o ile pamięć mnie nie zwodzi opary owe przypominają linie w kształcie ewolwenty...no i nie są dziwne :smile:
[643] bydgoszczaki JUŻ ostro trenują ;-)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Trochę matematyki :-) Pawilon z epoki wczesnego Gierka (w skrócie PEWG) lub późnego Gomułki (PEPG) plus schody w górę (SG) bądź schody w dół (SD) równa się zakład fotograficzny (ZF) albo studio fryzjerskie (SF).
[644] PEWG+SG=SF
[645] PEWG+SD=ZF
[646] PEPG+SG=ZF
Będąc w obcym mieście i mijając któryś z pawilonów z zakładem fotograficznym zdawać mi się zaczyna iż jestem w Bydgoszczy. Wtedy to instynktownie kieruję swoje kroki do pobliskiego blokowiska ładując się do obcej chaty...prawie...żeTo się zaczyna zmieniać - pawilony nie są już tak do siebie łudząco podobne. Tylko co z tego? Ich miejsce zajęły megasamy z przyległościami zwanymi patetycznie galeriami (często je mylę z galerami - ale to inna historia).
Jestę fotografę
[647] pod zielonym jaworem... czyli gorące uczucie
Jestę fotografę
644 i 645 moje zakątki z młodości, nie przypuszczałem, że nawet w Internecie można je znaleźćPozdrawiam
| 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |
Bydgoszcz, Wyspa Młyńska, Młyny Rothera
Podobno w przyszłości (dalekiej lub bliskiej) ma być hotel Hilton, ile w tym prawdy nie wiem.
| 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |
Aha - dzięki.
A nasz młyn był większy (ponoć)- ale też go przerabiają na nie-młyn: http://mlyn-wroclaw.pl/
EOS - conditio sine Kwanon...
Na tym to polega, że jedne młyny są mniejsze, a inne większe. Z bydgoskiego młyna zrobili hotel i nazywa się on "Słoneczny Młyn" albo "Hotel Słoneczny"...nieważna zresztą. On już się w wątku przewijał ale nie podlinkuje bo nie chce mi się szukać...zresztą ile razy tamtędy przechodzę (a przechodzę dość często) to pierdyknę se fote (a cooo?)
[648] Bydgoszcz - Hotel Słoneczny Młyn - podwójne odbicie
Jestę fotografę