[536] Tez kaczki po lodowodzie puszczać lubię wiosną wczesną...ja.
[536] Tez kaczki po lodowodzie puszczać lubię wiosną wczesną...ja.
539.
ta pani po prawo to już chyba pierwsze promienie słońca na opalenizne chce zamienić...![]()
Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
digart
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Za słupem jest to samo co przed, na słupie jest piękna żółta naklejka z wykrzyknikiem, a w słupie jest bezpiecznik, kable i takie tam...ale to pewnie wiesz :smile: Coś co mnie zastanowiło to dlaczego akurat słup? (chociaż domyślam się...a przynajmniej tak mi się wydaje)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Na chwilę wrócę do Józefa Święcickiego. Hotel pod Orłem, bo jeszcze nie było, jest jego najbardziej znanym dziełem, a w swoich czasach (rok 1893) należał do najpiękniejszych tego typu obiektów na świecie (sic!) dorównując hotelom berlińskim czy monachijskim, na których był wzorowany. Budynek reprezentuje styl eklektyczny z elementami baroku i klasycyzmu :smile: Ponieważ nie mogłem utrafić z odpowiednim światłem postanowiłem sfotografować go wieczorową porą - lepszy rydz niż nic.
[543] Bydgoszcz - Hotel pod Orłem
Jestę fotografę
Obecnie w prywatnych rekach dawnych wlaścicieli.wyremontowany.Odzyskał blask i świetność.Najbardziej znani goście z reguły wybierali ten właśnie hotel z wielu bydgoskich.
M in.J Piłsudski ,Rubinstein etc.Vis a Vie Dom handlowy z tego samego okresu ,obecnie ciągle oczekujący na totalny remont,egzystuje....
Ostatnio edytowane przez janmar ; 06-03-2012 o 22:30
Ale się jeszcze trzyma staruszek. Swego czasu także jeden z najnowocześniejszych obiektów tego typu. Takie domy towarowe miał Paryż i Berlin...i w ogóle Prusak dużo dobrej roboty dla naszego miasta zrobił. Tylko co z tego jak przyszedł komunista i chłodną ręką sprowadził je do roli pipidówy, która może jest i piękna - choć brzydka.
[544] Bydgoszcz - ulica Gdańska - PDT "Jedynak" (niegdyś)
[545] Bydgoszcz - hotel "BOHEMA"
[546] wejście do Bohemy
Jestę fotografę
[547] Hotel pod Orłem (tą razą za dnia)
Jestę fotografę
[548] gdy puściły śniegi, a dzień staje się dłuższy czyli bydgoska impresja nr %$&%€
Jestę fotografę