Strona 3 z 118 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 1178

Wątek: [jacek_73] do National Geographic i tak mnie nie wezmą

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafinek Zobacz posta
    Mnie z górskiej serii tej przedostatniej podoba się bardzo symbol TPNu gdyż bardzo lubię naszą górską przyrodę Poza tym z kolejnej serii 46 fajna
    Do zdjęcia kozicy mam mieszane uczucia - z jednej strony bardzo standardowe ujęcie, można wręcz powiedzieć oklepane, a z drugiej każdy wędrujący z aparatem po górach chciałby takie zdjęcie wykonać...niezbyt często jest taka szansa. [46] - coś na zasadzie trafiło się ślepej kurze ziarnko :-D Jak lubisz tatrzańską przyrodę to dodam tylko, że za tym mostkiem, parę kilometrów dalej bardzo często można zobaczyć niedźwiedzia czeszącego krzaczory, tudzież wykonującego jakieś inne dziwne czynności.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na tych ostatnich zdjęciach w ogóle nie ma ludzi ...
    Nieprawda!
    Na wrotach stoi turysta z plecakiem, szlakiem z Krzyżnego 5 minut przede mną schodził sympatyczny starszy pan (a ładnie śmigał! Doszedłem go dopiero przy Czerwonym Stawie), a 5 minut przed nim schodził jakiś łepek - obaj są na zdjęciu [43]

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...Aż ciężko uwierzyć jak Ci się to udało biorąc pod uwagę co się wyprawia na Podhalu w ostatnich dniach. Podobno w długi weekend przewinęło się tu 300 tyś osób.
    To proste - proszę wszystkich aby wyszli na chwilkę z kadru. Jak któryś nie posłucha to zrzucam w przepaść, albo do jakiegoś stawu. Jak mam dobry humor to kończy się na spetowaniu i wrzuceniu w kosówkę. Po tygodniu ludzie jak mnie widzą po prostu znikają. Jednak w pierwszym tygodniu lekko nie jest

[52]Dolina Kościeliska

[53]Morskie Oko

[54]Mój typ! Pięciogodzinna kolejka do kolejki - Kuźnice

[55]Tłumek na Giewoncie (dość mocno scropowany)

[56]...oraz inne barany
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Ajjajaj... ale tłumy.
    Podobno w ostatni długi weekend padły jakieś rekordy w Tatrach... 18000 ludzi wyszło nad Morskie Oko.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Słyszałem troszkę inaczej. Podobno 17tys. ludzi 15 (albo 14) sierpnia - czyli w jeden dzień Ten co ich tam liczył to musiał mieć anielską cierpliwość...

[57]
    Jestę fotografę

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Olaboga jakie tłumy. Aż się odechciewa spacerów.
    Ja to zawsze w zimie chodzę w moje rodzinne Bieszczady. Czasem można zauważyć wyłaniających się z zamieci nielicznych szaleńców
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Słyszałem troszkę inaczej. Podobno 17tys. ludzi 15 (albo 14) sierpnia - czyli w jeden dzień Ten co ich tam liczył to musiał mieć anielską cierpliwość...
    Musiał mieć dobrze płacone.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 17-08-2011 o 21:07 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Widzę tłumy, wywołane przez Kolekcjonera, przemówiły...do wyobraźni. Jest jednak i dobra strona takiego natłoku ludności - nadaje to małej mieścinie jaką jest Zakopane charakteru wielkomiejskiego. To dla tych wszystkich przyjezdnych pootwierane są karczmy, restauracje, sklepy z odzieżą outdoorową, kramiki z chałturą, wózki z oscypkami...nawet w niedzielę po godzinie 20:00.

[58] Restauracja "Mała Szwajcaria" przy ul.Zamoyskiego. Miła i sprawna obsługa, oraz przystępne ceny sprawiają że lokal jest nader chętnie nawiedzany przez turystów, ponadto okazał się całkiem fotogeniczny.

[60]...zejdźmy jednak do Krupówek. Nawet słota nie przeszkadza w biesiadowaniu na zewnątrz.

[61]

[62] A to mój ulubiony lokal na Krupówkach. Jeszcze niedawno nie było tych okien, a płotek nie był owinięty pleksą (widoczne po lewej stronie), więc degustacji browarka akompaniował szmer potoczku płynącego tuz za płotkiem...ehh, to se ne wrati. Osoba na zdjęciu to nie ja

[63]

[64] Przemierzamy dalej deszczowe Krupówki

[65] Górny, końcowy fragment najpopularniejszego polskiego deptaka.

[66] Ostatni, "powłóczysty rzut okiem".

* w wyniku mojego gapiostwa podczas numerowania wypadł mi numer [59]...powiedzmy, że jest to moja pechowa cyfra
    Jestę fotografę

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Gastronomiczny post przeleciał bez echa, to teraz czas na góry

[67]Słynna przełęcz - rozciąga się z niej świetny widok (chwilowo niedostępny).

[68]Prześwity ładnej pogody.

[69]Zapowiedź czegoś "niedobrego". Sygnał do ewakuacji.

[70]Przedstawiać nie trzeba?

[71]Zamykająca horyzont Orla Perć, w (prawie) całej rozciągłości

[72]Mułowa Przełęcz. Komentarze ludzi idących tędy pierwszy raz
    jak my to przejdziemy
    słyszałem kilka razy

[73]Masyw Kominiarskiego Wierchu

[74]Ten pagórek to Beskid - najczęściej zdobywany dwutysięcznik w Tatrach, a za nim Świnica - kusząca jak zwykle

[75]Narodowa góra naszych sąsiadów (na szczycie doliczyłem się 14 osób).

[76]...a to nasza narodowa góra. Prawda że piękna? Na szczycie oczywiście gęsto.
    Jestę fotografę

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no nie dziwię się tym tłumom....jak się chce pogodę to trzeba jak najdalej od polskiego morza :-)
    Co do zdjęć to z 74....resize/sharpening nie poszło chyba jak trzeba - straszna pixeloza.
    Najlepsze 53 imho.
    |Canon|

Coś już napisał

Domyślnie

Wygląda na to, że w naszych górach trzeba się dobrze nagimnastykować żeby nie poobijać o łokcie innych turystów. Nie miałem jeszcze okazji pochodzić po tatrach, pod tatrami się nie liczy, ale chyba wszędzie jest tak samo. W Pieninach również pełno ludu.

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Góry, morze - wszędzie narzekali na pogodę. Wg. statystyk w te lato pogoda była najgorsza od 10 lat, ale w zeszłym roku trafiłem znacznie gorzej. Tłumy w okresie wakacyjnym są w każdej miejscowości wypoczynkowej, chociaż mieszkańcy Poronina twierdzą że ludzi przyjeżdża coraz mniej - ja różnicy w stosunku do lat ubiegłych nie dostrzegłem.

Skoro była wzmianka o morzu, to troszkę w około-morskim klimacie: bursztyn. Sztuka przez wielkie S - dzieła rąk Lucjana Myrty, warto się zaznajomić.

Ekspozycja wystawiana i obfotografowana kilka lat temu na zamku w Malborku.

[77] Sala wystawowa na Zamku Średnim.

[78]Bursztynowa mozaika.

[79]Najsłynniejsze dzieło mistrza - ważący prawie tonę, ponad dwumetrowej wielkości Skarbiec. Prace trwały 12 lat, a do wykonania zużyto ok. 7 ton surowca.

[80]...detal...

[81]...nie płaczmy nad rozlanym mlekiem

[82]Lampa Paw. Strojny ogon pawia ułożono z odmian bursztynu o różnym zabarwieniu i stopniu przejrzystości

W Tatry będę jeszcze wracał
    Jestę fotografę

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChM Zobacz posta
    ...W Pieninach również pełno ludu.
    W Pieniach ludzi jakby mniej. Korzystając z okazji (bo przecież niepewna pogoda to też jakaś okazja), podjechaliśmy w te jakże urokliwe góry - to tylko 60km Tematem tego posta będzie...zamek w Niedzicy.

[83]

[84]

[85]

[86]

[87]
    Jestę fotografę

Strona 3 z 118 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów