Zachęcony brakiem komentarzy...
[805] wejście do katedry (wersja anty-depresyjna)
Zachęcony brakiem komentarzy...
[805] wejście do katedry (wersja anty-depresyjna)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
"Nic nie może przecież wiecznie trwać" - mgłę przewieje mroźne arktyczne powietrze i wszystko pozamarza. To już za 10 dni
Skoro jestem myślami przy końcu świata, chciałbym wrócić do Potopu - bo mimo, że fontanna niedokończona, a do tego nieczynna prezentuje się... Zresztą przypadkiem przechodziłem tamtędy z aparatem...
[806]
[807]
[808]
Jestę fotografę
Zacznę się szykować dopiero wówczas, gdy przyjdzie do mnie ktoś, kto wręczy mi notarialnie €1mln i powie że to dla mnie, bo mnie lubi a właśnie dostał €2mln kredytu z płatnością odroczoną do [data końca świata]...
PS
Ponieważ mówiłem już o tym znajomym, to ostatnio, kiedy pod bramą zatrzymał się Brabus (nie malują ich na inny, niż czarny kolor?) i kierowca tak jakoś na mnie popatrzył wysiadając, to - przyznaję - przez chwilę poczułem się nieswojo...
EOS - conditio sine Kwanon...
806 - Jak to się mówi - "leci" w prawo.
807 - Ciekawe, ale efekt byłby moim zdaniem lepszy gdybyś focił z większej odległości na niższej przysłonie. Wtedy można by stworzyć ciekawy bokeh ze świateł w oddali i tym samym lepiej uwidocznić rzeźbę.
808 - Podoba mi się kadr, ale i tutaj coś bym zmienił. Mianowicie ostrzyłbym jednak na rzeźbę aniżeli na kościół, bo to ona gra tutaj główną rolę. Tak poza tym to może o krok (lub pół) przesunąłbym się w lewo.
Dziękuje za wnikliwą analizę i może tłumoczenie wyda Ci się nieco mętne to fontanna jest ciągle w budowie, przechodziłem tamtędy zupełnie przypadkiem a do tego panowała temperatura -10. I właśnie te trzy (a właściwie cztery, bo fontanna zimą nieczynna) elementy sprawiły że zdjęcia są jakie są. Niemniej pomyślałem sobie, że warto pokazać...oczywiście efekt pracy rzeźbiarzy
[809] mogłem przesunąć się w lewo - przesunąłem się w prawo
Możesz spać spokojnie!
[810] anieli odtrąbili...
KOŃCA ŚWIATA NIE BĘDZIE![]()
Jestę fotografę
uffffffff jak dobrze
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Nie ma za co dziękowaćTak sobie myślę, że skoro nikt nie chce komentować moich zdjęć (ciekawe dlaczego?) to chociaż ja skomentuję czyjeś.
Skoro była w budowie to zdaje się, że masz usprawiedliwienieA tak na serio to rozumiem doskonale, że focenie w takim mrozie nie jest najlepszym pomysłem i efekty nie zawsze wychodzą takie jakbyśmy chcieli. Ostatnio czekałem na zimnie ponad pół godziny by porobić trochę zdjęć przez kolejne kilkanaście. Praktycznie nic z tego nie wyszło, bo było pochmurno, ja się trząsłem i nie miałem ochoty ryzykować zdrowia. Jednak nie ma to jak letnie spacery
![]()
Jak kto woli, ja bardzo lubię zimę.
* * *
Jak mam robić dobre zdjęcia, skoro obiektyw mydli w rogach?[810]
Jestę fotografę
Ja też bardzo lubię zimę, ale na spacery bez aparatu. Latem zazwyczaj jest ładnie i słonecznie, a nawet jeśli jest burzowo to nie ma to jak ciepły letni dzień z burzą pod wieczórPoza tym jest lepsze światło i to przez znacznie dłuższy czas (dłuższy dzień), ludzie chodzą po ulicach i wylegają poza dom, no i człowiek nie trzęsie się podczas robienia sesji zdjęciowych
Nie wspomnę już o zieleni, której tak brakuje w chłodne miesiące. Natomiast gdy zimą jest dużo śniegu i te wszystkie ozdoby to jest pięknie
![]()