Strona 30 z 118 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1178

Wątek: [jacek_73] do National Geographic i tak mnie nie wezmą

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

373 - jakiś kosmiczny kolor, białe niebo, i za bardzo wyostrzone - niestety nie podoba mi się

373 - też dziwne - może cz-b?
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    373 - jakiś kosmiczny kolor, białe niebo, i za bardzo wyostrzone - niestety nie podoba mi się

373 - też dziwne - może cz-b?
    Jak jest białe niebo w rzeczywistości to na zdjęciu siłą rzeczy też będzie białe - bo dlaczego ma być inne

Uważasz że cz-b odpowie lepiej na pytanie postawione w poście #287
    Dlaczego - niestety nie podoba się? To bardzo dobrze że się nie podoba, więc co wybierasz?

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dyskus w temacie na fali samych hal
    Morze dookoła ciemniejsze niż stal
    Mijam drogowskaz co wiedzie mnie w dal

A to kto?
    Ktoś kto Kaczmarskiego nie posłuchał i postanowił na niewidzialną szklaną górę wejść

[375]
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Awatar sebptp
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ktoś kto Kaczmarskiego nie posłuchał i postanowił na niewidzialną szklaną górę wejść
    I postanowił pójść "Po grani!"...

Pozdrawiam
    seb

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebptp Zobacz posta
    I postanowił pójść "Po grani!"...

Pozdrawiam
    seb
    Wzdłuż urwiska nad przepaścia po samej krawędzi,konie swe nahajką smaga i popędza,i popędza...

Awatar sebptp
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Wzdłuż urwiska nad przepaścia po samej krawędzi,konie swe nahajką smaga i popędza,i popędza...
    Lecz choć zaginął chełm i miecz!... He jaki klimat zyskuje fotografia kiedy towarzyszy jej odpowiedni komentarz...

Pozdrawiam
    seb

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja nie walczę z WB i tą ustawiam w punkt już na planie. Kolor do którego odniosłeś się jest wynikiem użycia filtra polaryzacyjnego i pola red Dzięki temu pierwszemu można ustawić odpowiedni kolor lub odcień. Zimno-ciepło: im dalej na północ od Bydgoszczy tym zimniej. Na południe cieplej. I tak na północy ludzie będą szukali ciepła. Kominki, piece, drewniane podłogi, sauna itd. I odwrotnie na południu kamienne podłogi, często brak ogrzewania i wszędzie klima. Idąc tym tropem czym bardziej na północ będą się podobały ciepłe zdjęcia i odwrotnie. I tu taka drobna uwaga zdjęcie o odcieniu zimnym może być ciepłe w odbiorze lub zdjęcie o odcieniu ciepłym zimne. Wystarczy odrobina ciepłego w zimnym lub odwrotnie. Taki kwiatek w butonierce.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ...I tu taka drobna uwaga zdjęcie o odcieniu zimnym może być ciepłe w odbiorze lub zdjęcie o odcieniu ciepłym zimne. Wystarczy odrobina ciepłego w zimnym lub odwrotnie. Taki kwiatek w butonierce.
    Czyli uważasz że [373] może być odebrane jako ciepłe zdjęcie? Bo dla mnie tak naprawdę jest to bardzo osobisty pstryk i ilekroć na niego trafiam to robi mi się nieprzyjemnie zimno, mimo że siedzę w chacie na swej sofie. W kapciach samych (albo besss) - a to co mi się najbardziej spodobało, jedyny powód dla którego sfotografowałem tę górę, jest doskonale schowany (ale i doskonale widoczny )...taka wisienka na torcie. No ale skoro jest tak jak piszesz to raczej łyżka dziegciu w beczce miodu jest...a może łyżka miodu w beczce dziegciu po namyśle stwierdzam że jednak to drugie

[376] Campanula alpina czyli czy aby na pewno zimne
    Jestę fotografę

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jak jest białe niebo w rzeczywistości to na zdjęciu siłą rzeczy też będzie białe - bo dlaczego ma być inne
    Uważasz że cz-b odpowie lepiej na pytanie postawione w poście #287
    nie jestem filozofem, więc nie filozuje - oglądam zdjęcia
    W tym przypadku wolałbym zdjęcie bez wyżartego/białego nieba.

I zastanawiam się tylko, czy czasem nie lepiej pomyśleć o konwersji do cz-b, żeby zdjęcie było ciekawsze (dorabianie filozofii mnie nie interesuje) - ale to nie ja jestem autorem zdjęć, ja tylko piszę, o moim zdaniu

Dlaczego - niestety nie podoba się? To bardzo dobrze że się nie podoba, więc co wybierasz?
    hmmm, dziwne (znów jakaś filozofia) - ja wolę żeby moje zdjęcia się podobały, ale to nie mój wątek, nie moja filozofia

Pozdrawiam!
    Fiu fiu

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Nic tak nie ubogaca człowieka jak dyskusja z kimś z kim nie do końca się zgadzamy. I nie chodzi o to żeby jeden drugiego na siłę próbował do czegoś przekonać bo to mija się z celem. Zostawmy zatem białe niebo, moją wisienkę na torcie i tym podobne bzdety. Przecież nie namawiam nikogo żeby grzeszył śmiertelnie przepalając niebo. Ale niebo to transtendencja więc i tak może to nie mieć znaczenia :-)

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    ...dziwne (znów jakaś filozofia) - ja wolę żeby moje zdjęcia się podobały,...
    Gdzie tutaj filozofia Musisz zacząć robić zdjęcia które Ci się podobają.
    BTW: bardzo się dziwię że tak nie jest:-P

Wyciągając wirtualną rękę na zgodę coś bez przepalonego nieba
    [377]

Wątek forumowy słabo służy takim dyskusjom, ale może będzie nam dane omówić te kwestie gdzieś przy kawie
    [378]
    Jestę fotografę

Domyślnie

kawa w szklance - urocze.
    stare zdjęcie czy tylko stara jak góry tradycja?
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Strona 30 z 118 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów