373 - jakiś kosmiczny kolor, białe niebo, i za bardzo wyostrzone - niestety nie podoba mi się
373 - też dziwne - może cz-b?
373 - jakiś kosmiczny kolor, białe niebo, i za bardzo wyostrzone - niestety nie podoba mi się
373 - też dziwne - może cz-b?
Fiu fiu
Jak jest białe niebo w rzeczywistości to na zdjęciu siłą rzeczy też będzie białe - bo dlaczego ma być inne
Uważasz że cz-b odpowie lepiej na pytanie postawione w poście #287
Dlaczego - niestety nie podoba się? To bardzo dobrze że się nie podoba, więc co wybierasz?
Ktoś kto Kaczmarskiego nie posłuchał i postanowił na niewidzialną szklaną górę wejść
[375]
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
I postanowił pójść "Po grani!"...Ktoś kto Kaczmarskiego nie posłuchał i postanowił na niewidzialną szklaną górę wejść
Pozdrawiam
seb
Ja nie walczę z WB i tą ustawiam w punkt już na planie. Kolor do którego odniosłeś się jest wynikiem użycia filtra polaryzacyjnego i pola red Dzięki temu pierwszemu można ustawić odpowiedni kolor lub odcień. Zimno-ciepło: im dalej na północ od Bydgoszczy tym zimniej. Na południe cieplej. I tak na północy ludzie będą szukali ciepła. Kominki, piece, drewniane podłogi, sauna itd. I odwrotnie na południu kamienne podłogi, często brak ogrzewania i wszędzie klima. Idąc tym tropem czym bardziej na północ będą się podobały ciepłe zdjęcia i odwrotnie. I tu taka drobna uwaga zdjęcie o odcieniu zimnym może być ciepłe w odbiorze lub zdjęcie o odcieniu ciepłym zimne. Wystarczy odrobina ciepłego w zimnym lub odwrotnie. Taki kwiatek w butonierce.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Czyli uważasz że [373] może być odebrane jako ciepłe zdjęcie? Bo dla mnie tak naprawdę jest to bardzo osobisty pstryk i ilekroć na niego trafiam to robi mi się nieprzyjemnie zimno, mimo że siedzę w chacie na swej sofie. W kapciach samych (albo besss) - a to co mi się najbardziej spodobało, jedyny powód dla którego sfotografowałem tę górę, jest doskonale schowany (ale i doskonale widoczny)...taka wisienka na torcie. No ale skoro jest tak jak piszesz to raczej łyżka dziegciu w beczce miodu jest...a może łyżka miodu w beczce dziegciu
po namyśle stwierdzam że jednak to drugie
[376] Campanula alpina czyli czy aby na pewno zimne
Jestę fotografę
nie jestem filozofem, więc nie filozuje - oglądam zdjęcia
W tym przypadku wolałbym zdjęcie bez wyżartego/białego nieba.
I zastanawiam się tylko, czy czasem nie lepiej pomyśleć o konwersji do cz-b, żeby zdjęcie było ciekawsze (dorabianie filozofii mnie nie interesuje) - ale to nie ja jestem autorem zdjęć, ja tylko piszę, o moim zdaniu
hmmm, dziwne (znów jakaś filozofia) - ja wolę żeby moje zdjęcia się podobały, ale to nie mój wątek, nie moja filozofia
Pozdrawiam!
Fiu fiu
Nic tak nie ubogaca człowieka jak dyskusja z kimś z kim nie do końca się zgadzamy. I nie chodzi o to żeby jeden drugiego na siłę próbował do czegoś przekonać bo to mija się z celem. Zostawmy zatem białe niebo, moją wisienkę na torcie i tym podobne bzdety. Przecież nie namawiam nikogo żeby grzeszył śmiertelnie przepalając niebo. Ale niebo to transtendencja więc i tak może to nie mieć znaczenia :-)
Gdzie tutaj filozofiaMusisz zacząć robić zdjęcia które Ci się podobają.
BTW: bardzo się dziwię że tak nie jest:-P
Wyciągając wirtualną rękę na zgodę coś bez przepalonego nieba
[377]
Wątek forumowy słabo służy takim dyskusjom, ale może będzie nam dane omówić te kwestie gdzieś przy kawie
[378]
Jestę fotografę
kawa w szklance - urocze.
stare zdjęcie czy tylko stara jak góry tradycja?
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com