samyang 8 mm w akcji?
samyang 8 mm w akcji?
Tak [238] [241] [242] i [243] są fiszem samyanga robione. Ostatnio dowiedziałem się że 50D jest najbardziej zdrewniałym aparatem canona - a ja ciągle dziwiłem się co robię nie tak. Faktycznie strasznie szumi
[245] Parkowo alias Droga do wiedzy.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
chyba szkoda Tw. potencjału w roli dokumentalisty i widokówkarza (sorry, fotki z Torniunia).
Spróbuj coś zamieszać, póść po prąd (nie myl z herbatą po gróralsku)...
Na CB jesteś wyrazistą postacią, z dużym poczuciem humoru, przekorą i pomysłami...
Zatem,śmielej, ostrzej, wyraziściej...
Poowodzenia,
I.
Igor: Twoja wypowiedź zabrzmiała jak pożegnanie z wątkiem, chyba tak źle jeszcze nie jestŚmielej i ostrzej to pewnie szybko bym banana złapał (moderatorzy ślinią paluchy
) a poza tym świat i tak jest wystarczająco porąbany, a widokówki niosą ukojenie niczym wenezuelska telenowela.;-)
Co do rzeźby z [246][247] dowiedziałem się tylko jaką nazwę posiada. Są to 'Śpiący rycerze' z którymi związana jest pewna legenda. Otóż kiedy w Bydgoszczy odbudują zamek, rycerze owi się obudzą i siać postrach w megasamach będą. Jednak dokładniejsze oględziny zdjęcia [247] wskazują, że to chyba bardziej śpiący bokserzy...wagi betonowej
W tym roku jesień się spóźniła, ale za to dłużej trwa. Mamy końcówkę października a za oknami nadal bajunia.
[248] mewki
[249] Balaton.
[250]Młyny Rothera (fragment).
Jestę fotografę
254 jest fajne. Reszta nie przemawia do mnie specjalnym wyglądem. Jestem wybredny. Natomiast blokowiska są genialnie zrobione nocą.
a spróbuj 255 w b&w
Nasz klient nasz pańńń :grin:
[255a]
A jak biało-czarne to przy okazji coś z mojego spichrza na kartofle. Zdjęcie odleżało już swoje (troszkę przyżółkło) i w zasadzie nie przedstawia żadnej wartości...oprócz sentymentalnej.
[257] glamur ;-)
No i coś z dzisiaj. Bydgoska fara (bo jeszcze nie było chyba) to jak doskonale widać na zdjęciu późnogotycka świątynia zwieńczona piękną barokową sygnaturką oraz kwadratową wieżą, dzwonnicą. Od strony zachodniej znajduje się dostawiona kruchta z podcieniem i przez nią wchodzimy do kościoła głównym wejściem (zasłania to czerwony spichlerz). Większość zdjęć przedstawia katedrę od strony północnej (od Brdy) ja zdecydowałem się pokazać od strony południowo-zachodniej, bo też ładnie.
[258] fara
Jestę fotografę