Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: konwerter przedłużający 70-200

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zapomnij o jakiekolwiek fotografii poruszających się obiektów z 70-200 f/4 IS i TC 2x. Niewykonalne. Zamiast inwestować w puszkę, kup porządny obiektyw do tego co chesz robić...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

czyli zapomnieć kompletnie o robieniu poruszających się obiektów z 5DM2? problem w tym że nie fotografuję tylko biegającego dziecka na meczach (gdyby tak było - nie myslał bym o 5d), ale praktycznie wszystko - łącznie ze zdjęciami studyjnymi i potrzebuję dobrego obrazka - tj.pełnej klatki - ale wiadomo nie ma jednego wyjścia.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DAWIDSON Zobacz posta
    ... potrzebuję dobrego obrazka - tj.pełnej klatki....
    To NIE jest synonim. W studio 50D też jest bardzo dobrym aparatem. 5D2 w sporcie NIE jest bardzo dobrym aparatem.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Krzychu nic nie pisał o 5d mII.Pisał o obiektywie 70-200/4 + TK x2.Czyli o szkłach ze światłem 8 lub ciemniejszych.To wymusi długie czasy i postacie się rozmażą.
    Aparat 5d może być,aczkolwiek są puszki co mają szybsze Af,ale szkła im jaśniejsze tym lepsze.Powszechnie w użytku są Zoomy ze światłem 2,8 .
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 23-07-2011 o 20:07

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to jest oczywiste - kupiłem świadomie f/4 IS rezygnując tym samym w tej samej cenie z 70-200 f/2.8 bez IS - z racji gabarytów i że ostrzejszy etc. - nie używam go tylko do sportu - do statecznych scen często. Zaleta jest dla mnie poręczność f/4 i wiem co tracę a co zyskuję - oczywiście nie wykluczone że zamienię go na f/2.8. Myślałem że po prostu kupię 5dM2 i będę miał lepszy obrazek, a te sporty jakoś przeboleję - ot co. Ale może rzeczywiście kupić jakiś lepszy obiektyw - brakuje mi teraz dobrej stałki - sigme 30/f1.4 sprzedałem i szeroką też - gościu po odbiór 50D umówiony
    może 35L i zostać z 50D - ale tak będzie w koło - bo 35L dało by lepszy obrazek z 5DM2 - o matko!
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jeżeli nie robisz głównie zdjęć reporterskich ze sportu[dynamicznego] to gorąco Ci piątkę polecam.Sport też zrobisz bez problemu.Ale szkło jasne takie czy inne to w sporcie konieczność.Gdybyś chciał głownie sport to piątka ma wolniejszą serię jak każdy FF[większe pliki,dłużej zapisuje]Mnie w 5d Af w ogóle nie przeszkadzał w sporcie.
    5d i 35l to bajeczka. :-D

Uprawnienia umieszczania postów