5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Pierwsze byłoby fajne gdyby nie ten rozdziawiony tulipan w lewym dolnym rogu - gdyby tak stanąc bardziej z prawej?
2 i 5 - ostrośc się chyba pogubiła, w 5 dodatkowo chyba zbyt duża GO?
W 4 ucięłabym sporo dołu a wtedy to może kadr poziomy?
Na 2 IMO troszkę bałagan (taki swojski kwiatowyw kadrze. No ale to ja, a to są Twoje fotki.
Pozdrawiam wiosennie
Hmm.. No właśnie rozdziawiony tulipan jest głównym motywem zdjęcia. Że ostrośc padła na 2 to sie zgodzę na 5tce natomiast jest na lewym dzwonku. Dzięki za komentarze
Mnie się podoba 4. Zbyt jak dla mnie przeostrzone. Wiem, że kit i w ogóle...![]()
Kurcze, czemu ciągle słyszę, że przeostrzone ? może dlatego, że mam LCD takiej sobie jakości i na lepszych monitorach wygląda to inaczej![]()
Możliwe. Nie wiem jak dobre LCD, ale takie "normalne" jak widziałem to się do obróbki zdjęć nie nadająJa mam kiepski, stary CRT ale jak kupię nowy, to tylko CRT.
Zgadza się. Ostatnio myślałem, że się porzygam jak zobaczyłem fotki które obrabiałem na LCDku na drugim kompie (mój zaniemogł). Najgorsze jest to, że tak nieudolnie obrobione foty niczego nieświadom wypaliłem na płytkę i przekazałem dalej...
A co do fotek - 1 i 4 najlepsze, w pozostałych kompozycja coś nie taka.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Potwierdzam ja lece na 2 monitorach stary poczciwy samsung 700ift polecam na allegro za 200zl mozna kupic a ja dalem 1500ale jestem zadowolony i jakis samsung lcd do wyswietlanie menu w ps
a fotki tylko na ctr.
Niestety nie mam miejsca w chałupie na CRT, ledwo LCD wcisnąłem. Cóż będę musiał sie pomeczyć ( i przy okazji was) fotkami obrobionymi na LCD marki LG
[QUOTE=kami74]Kurcze, czemu ciągle słyszę, że przeostrzone ? QUOTE]
Może masz super-kita?;-)
A tak z ciekawości - zdjęcia z raw? jeśli tak to czym "wywołane" , no i jakie parametry w aparacie? np sharpness?
Pytam bo o ile parametry w aparacie mam na zero to zauważam że wywołanie różnymi programami daje różne wyniki - i dotyczy to także ostrości/przeostrzenia.
Na monitorach się nie znam![]()