Po ponad dwóch latach i ja coś dopiszę od siebie
A na początek, żeby nie było Jestem zwykłym użytkownikiem aparatu i raczej nie planuję tego, aby moje zdjęcia były oklaskiwane przez tłumy
Ale jednak coś dopiszę od siebie, z punktu widzenia "zwykłego oglądacza" który takie zdjęcia ogląda przede wszystkim w czasopismach/albumach/internecie.

W tym zdjęciu jest jakiś mistycyzm. Dziewczyna, której zrobiono zdjęcie zupełnie nie interesuje się tym, że ktoś z aparatem się jej przygląda. Widać emocje na jej twarzy, nawet przez zwykłe ukazanie wypieków na policzkach.

Druga rzecz, jaka mi się rzuciła w oczy, po pierwszym spojrzeniu na zdjęcie, to kontrast między dziewczyną, a żołnierzami za nią.

I trzecia rzecz. wiedząc gdzie i w jakich okolicznościach foto było robione i reportaż na temat czego jest (ewentualnie widząc ten reportaż w jakimś albumie/czasopiśmie) z tytułem pielgrzymka Papieża rzuca mi się w oczy to, jak dziewczyna trzyma dłonie na tym identyfikatorze. Na myśl przychodzi mi trzymanie różańca przez modlących się.

Aczkolwiek nie znając tematu, nie widać w sumie nic, co miałoby wspólnego z wizytą Papieża na Ukrainie, i można by pomyśleć, że jest to jakiś koncert i dziewczyna czeka na swoich idoli

No, to na tyle z mojej strony

PS. Generalnie zdjęcie mi się bardzo podoba.

Pozdrawiam