Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 23-07-2011 o 09:56
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Polecam Capture One! Obecnie, Capture One Express (trochę okrojona wersja, ale nie czuć tego wg. mnie), jest za darmo do zdobycia. Wystarczy tylko zapisać się gdzieś na jakieś stronce, a dostajemy za darmo CD KEY. Poszukam, jak znajdę, to wrzucę linka i treść licencji.
Tak czy inaczej polecam C1. IMHO dużo lepsze algorytmy niż w ACR. Ale i tak najlepiej jest mieć obydwa programy.
Pozdrawiam, Krzysztof
Lightroom jest świetny, ale do równoważenia zdjęcia (wyciągania cieni, przyciemniania świateł) dużo lepszy jest - moim zdaniem -ACDSee Pro.
Nik Software nie działa również z CS5 pod nowym OSX Lion.
Krzysiek T wspomniał o możliwości zdobycia za darmo Capture One Express. Niestety jest jeden problem. http://www.dphotographer.co.uk/captureone/ - i wszystko jasne, tylko powiedzcie mi, co wpisać w okienko pod pytaniem: “Who is the author of the masterclass on page 45?”
Ano właśnie, macie jakiś pomysł?
Pytanie dodali ostatnio, za dużo osób z cano-board ściągałoMyslę, że i tak warto kupić gazetę i mieć za free fajny odrawiacz.
W odpowiedzi na pytanie autora wątku nie pozostaje nic innego jak tylko zacytować Janusza Body. CS5 da się zrobić wszystko. Trzeba się tylko trochę wysilić i nauczyć kilku technik. Zresztą po co kupować tak drogi, rozbudowany program, żeby potem szukać innych prostszych i gorszych rozwiązań![]()
Miłego dniamoja www
Pozwolę sobie podpiąć się do wątku ze swoim pytanie.
Obecnie mam C1 6 Express (za 5 funtów) i nie wiem czy jest sens wydawania większej kasy na LR - nie miałem szansy by go przetestować. Na pierwszy rzut oka widoczny jest brak korekt CA i korekt lokalnych. Ale czy warto wykładać pieniądze np. na LR tylko dla tych funkcji?