Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Pytanie laika- jaki program dokupić?

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Ano właśnie działa. Najlepiej ściągnąć testówkę nika (koniecznie z dopiskiem 64bit) zainstalować pod CS5 64 i spróbować ;-)
    Mam legalną, kupioną wersję Color Efex 3.0 Pro i działa tylko na CS5 32 bit ale popatrze na stronach Nik'a

edit: Ano faktycznie jest na 64 bit. Dzięki za info. Męczyłem się na 32 bit CS5

Edit2: i nawet działa. :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 23-07-2011 o 09:56

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Polecam Capture One! Obecnie, Capture One Express (trochę okrojona wersja, ale nie czuć tego wg. mnie), jest za darmo do zdobycia. Wystarczy tylko zapisać się gdzieś na jakieś stronce, a dostajemy za darmo CD KEY. Poszukam, jak znajdę, to wrzucę linka i treść licencji.

Tak czy inaczej polecam C1. IMHO dużo lepsze algorytmy niż w ACR. Ale i tak najlepiej jest mieć obydwa programy.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Lightroom jest świetny, ale do równoważenia zdjęcia (wyciągania cieni, przyciemniania świateł) dużo lepszy jest - moim zdaniem -ACDSee Pro.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nik Software nie działa również z CS5 pod nowym OSX Lion.

Domyślnie

Krzysiek T wspomniał o możliwości zdobycia za darmo Capture One Express. Niestety jest jeden problem. http://www.dphotographer.co.uk/captureone/ - i wszystko jasne, tylko powiedzcie mi, co wpisać w okienko pod pytaniem: “Who is the author of the masterclass on page 45?”

Ano właśnie, macie jakiś pomysł?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
    Krzysiek T wspomniał o możliwości zdobycia za darmo Capture One Express. Niestety jest jeden problem. http://www.dphotographer.co.uk/captureone/ - i wszystko jasne, tylko powiedzcie mi, co wpisać w okienko pod pytaniem: “Who is the author of the masterclass on page 45?”

Ano właśnie, macie jakiś pomysł?
    No jak to?
    Please answer this question using issue #110 of Digital Photographer magazine to claim your license code:

nie masz gazety - nie należy Ci się :razz:

Pozdrawiam
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pytanie dodali ostatnio, za dużo osób z cano-board ściągało Myslę, że i tak warto kupić gazetę i mieć za free fajny odrawiacz.
    W odpowiedzi na pytanie autora wątku nie pozostaje nic innego jak tylko zacytować Janusza Body. CS5 da się zrobić wszystko. Trzeba się tylko trochę wysilić i nauczyć kilku technik. Zresztą po co kupować tak drogi, rozbudowany program, żeby potem szukać innych prostszych i gorszych rozwiązań
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie

Pozwolę sobie podpiąć się do wątku ze swoim pytanie.

Obecnie mam C1 6 Express (za 5 funtów) i nie wiem czy jest sens wydawania większej kasy na LR - nie miałem szansy by go przetestować. Na pierwszy rzut oka widoczny jest brak korekt CA i korekt lokalnych. Ale czy warto wykładać pieniądze np. na LR tylko dla tych funkcji?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów