a co to jest C.FN III/7 ???
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Chyba się nie rozumiemy.
5DII ma 6 niewidocznych punktów wokół centralnego, niemożliwych do wybrania przez użytkownika do ostrzenia normalnego, które tylko wspomagają tryb servo po wybraniu odpowiedniej CF w menu.
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
Co byście polecali do makro (typu wszelakie robactwo) - 50D czy 5D Mk II? Mam swoje przemyślenia, ale nie wiem, czy słuszne...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Mniejszą matrycę - w tego typu fotografii bokex zaczyna działać na naszą niekorzyśćPoza tym widziałem całe mnóstwo makro fotografii, których autorzy rozmyślnie używali kompaktów np. z soczewkami, żeby mieć jak największą głębię. Więc jeśli ilość światła nie jest problemem i nie będziesz musiał wbijać iso 3200, to tańszy brat dobrze się spisze
![]()
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Ku radości mojej kieszeni potwierdziłeś moje przemyślenia.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser