Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Canon 50D wymiana na 5D mark II

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Używkę 5d można kupić za 3200 zł, a może nawet i taniej. Nie wyobrażam sobie, żeby coś tak padło, żeby naprawa kosztowała 3tys. Najdroższa chyba jest wymiana matrycy - ok 1tys.
    Ja kupiłem nówkę tylko pierwszy aparat - pentaxa. Obiektyw nowy też kupiłem tylko raz - bo była to Sigma Dla kogoś, kto od czasu do czasu wymienia sprzęt, kupno nowj puchy spowoduje sporą stratę przy odsprzedaży. Czasem są na aukcjach aparaty używane z półroczną gwarancją. To jest też nie najgorszy pomysł.
    Trzeba po prostu przy zakupie, w cenę wkalkulować ryzyko.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

No i jest.
    Od wczoraj mam 5DmkII. Tak więc, mogę się wypowiedzieć w sprawie 50D vs 5DmkII. Inna klasa fotek, szczególnie na wysokim ISO. Każdy kto chce lepszej jakości zdjęć niech bierze FF. Co do AF nie przetestowałem go jeszcze solidnie, niemniej jednak centralny punkt jest prawie tak dobry jak w 50D.
    Wahałem się kilka miesięcy ale teraz żałuję, że czekałem.
    Polecam, oczywiście jak ktoś ma kasę.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturof Zobacz posta
    No i jest.
    Od wczoraj mam 5DmkII. Tak więc, mogę się wypowiedzieć w sprawie 50D vs 5DmkII. Inna klasa fotek, szczególnie na wysokim ISO. Każdy kto chce lepszej jakości zdjęć niech bierze FF. Co do AF nie przetestowałem go jeszcze solidnie, niemniej jednak centralny punkt jest prawie tak dobry jak w 50D.
    Ja miałem przed 5DII właśnie 50D.
    Kurczę jedyne czego mi brakuję to szybszych reakcji od stanu spoczynku :-) Nie ma tragedii, ale po prostu... to jest aparat do konkretnych, innych celów. Obrazek odwdzięcza się wszystkim innym :wink:
    Poza tym i tak za jakiś czas dokupię sobie Cropa i będzie jak w bajce

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturof Zobacz posta
    No i jest.
    Czy można spodziewać się więcej wrażeń, temat jest interesujący i subiektywne świeże wrażenia było-jest mogłyby wnieść wiele nowego
    CMEHA - reszta to upgrade

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wrażenia bardzo pozytywne, jedynie dźwięk migawki jakiś taki inny, ale do tego pewnie się przyzwyczaję. Więcej spostrzeżeń jak trochę więcej pofocę.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów