Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 147 z 147

Wątek: Canon 50D wymiana na 5D mark II

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Czy 5dI tez jest opcja wlaczenia punktow wspomagajacych AF ?..

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    No i stało się... Od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem 5D Mark II. Tak na gorąco to wrażenia naprawdę pozytywne. Nie wiem czy to magia pełnej klatki ale w połączeniu z moimi stałkami zdjęcia wychodzą piękne - ostrzejsze jakby. Bokeh miodzio. Wiem, że to przez wielkość sensora i upakowanie pikseli. Co do AF to mam wrażenie, jak już ktoś tu pisał, że jest precyzyjniejszy niż w 50D - większy odsetek zdjęć mam trafionych w punkt. Jeśli chodzi o szybkość (używam tylko centralnego) to wydaje mi się, że jest podobnie jak w 50D. Muszę go jeszcze przetestować na AI servo i obiektach w ruchu - punkty wspomagające AF już uruchomiłem w Ustawieniach Funkcji Indywidualnych C.Fn. Wysokie ISO naprawdę rewelacja - 3200 używane bez obaw. Winiety nigdy wcześniej nie widziałem na swoich zdjęciach z 50D, na 5D np z podpiętym 50mm już pojawiają się ciemne rogi ale to nie problem bo wcześniej sam często dodawałem winietę w post procesie. Więc w moim przypadku sprawdza się stwierdzenie, że jak już ktoś zasmakuje pełnej klatki to nie ma powrotu do cropa.

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Czy 5dI tez jest opcja wlaczenia punktow wspomagajacych AF ?..
    Niestety nie.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

a co to jest C.FN III/7 ???
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Chyba się nie rozumiemy.
    5DII ma 6 niewidocznych punktów wokół centralnego, niemożliwych do wybrania przez użytkownika do ostrzenia normalnego, które tylko wspomagają tryb servo po wybraniu odpowiedniej CF w menu.

R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Co byście polecali do makro (typu wszelakie robactwo) - 50D czy 5D Mk II? Mam swoje przemyślenia, ale nie wiem, czy słuszne...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Mniejszą matrycę - w tego typu fotografii bokex zaczyna działać na naszą niekorzyść Poza tym widziałem całe mnóstwo makro fotografii, których autorzy rozmyślnie używali kompaktów np. z soczewkami, żeby mieć jak największą głębię. Więc jeśli ilość światła nie jest problemem i nie będziesz musiał wbijać iso 3200, to tańszy brat dobrze się spisze
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Ku radości mojej kieszeni potwierdziłeś moje przemyślenia .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów