Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Canon 50D wymiana na 5D mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokup eleczkę z super plastyka sobie zamiast piątki bo af w mk2 Cię zatrwoży :P
    Ludzie robili zdjęcia nawet i MKI i nawet dalej robią. To, że ni trafi jadącego motocyklisty, to nie znaczy, że już w ogóle nie działa. Po prostu trzeba spokojniej. A obrazka nic nie zastąpi.

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Ludzie robili zdjęcia nawet i MKI i nawet dalej robią. To, że ni trafi jadącego motocyklisty, to nie znaczy, że już w ogóle nie działa. Po prostu trzeba spokojniej. A obrazka nic nie zastąpi.
    Bez przesady - motocyklistów trafiam, ale tych na chopperach

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz87 Zobacz posta
    A nie zaznajamiałeś się z ofertami forumowiczów? Co rusz pojawia się kolejna piątka na sprzedaż, bo ludziska zbierają na mkIII.
    Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Nie mam żadnego doświadczenia z tamtym rynkiem, ale ja bym poszukał tak jak piszę Mateusz87 na CB.
    Chyba jednak zdecyduję się na zakup nowego body. Aukcje używanych 5D mk II na eBay UK kończą się w okolicach £1200 a znalazłem dwa sklepy w UK które mają w ofercie nowe z gwarancją w okolicach £1300.

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Dokup eleczkę z super plastyka sobie zamiast piątki bo af w mk2 Cię zatrwoży :P
    Elki pewnie z czasem też będę chciał dołożyć. Oglądając sample zachwycam się tym co produkuje 135L lub 35L, ale to może za jakiś czas. Wydaje mi się, że moje 3 stałki na początek dadzą mi sporo radości. Przecież tyle się już tu pisało o tym, że dostają kopa po podpięciu do pełnej klatki... :wink:

Naczytałem się już sporo o AF w 5D mk II ale chyba jednak zaryzykuję. Jest wiele opinii, że mimo iż wolniejszy niż w 50D jednak jest precyzyjniejszy i większy odsetek zdjęć jest trafionych. Poza tym, przed premierą 5D mk III wielu użytkowników jakoś mimo wszystko sobie z nim radziło i wielu wciąż sobie z nim radzi. Tak jak pisałem, głównie chodzi mi o portrety i priorytetem jest jakość i mityczna plastyka. :-)

Czy naprawdę tak ciężko będzie uchwycić biegnące dziecko w AI SERVO z podpiętym np. 85mm 1.8?

I jeszcze jedno pytanie. Czy ktokolwiek przesiadający się z 50D na 5D mk II żałuje swojej decyzji?
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Naczytałem się już sporo o AF w 5D mk II ale chyba jednak zaryzykuję. Jest wiele opinii, że mimo iż wolniejszy niż w 50D jednak jest precyzyjniejszy i większy odsetek zdjęć jest trafionych. Poza tym, przed premierą 5D mk III wielu użytkowników jakoś mimo wszystko sobie z nim radziło i wielu wciąż sobie z nim radzi. Tak jak pisałem, głównie chodzi mi o portrety i priorytetem jest jakość i mityczna plastyka. :-)

Czy naprawdę tak ciężko będzie uchwycić biegnące dziecko w AI SERVO z podpiętym np. 85mm 1.8?

I jeszcze jedno pytanie. Czy ktokolwiek przesiadający się z 50D na 5D mk II żałuje swojej decyzji?[/QUOTE]

Nie bój się ryzyka, bo jest niewielkie. Ja się przesiadłem z 50d i jedyne, czego żałuję to, że tak późno. Co do af-u w 50d, to w moim przypadku był istotnie szybszy, ale z celnością bywało różnie. Robię tylko na centralnym, głównie w trybie one shot (często samoloty) i nie mam problemów. Polecam, nie pożałujesz.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów