Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Canon 50D wymiana na 5D mark II

Mieszany widok

Domyślnie

Oba aparaty maja inne zastosowanie, 5d mark II ma lepsza plastyke, przejscia tonalne i mniejsze szumy. Natomiast 50d ma szybszy i dokladniejszy af i wiecej zdjec w serii robi dlatego potencjalny nabywca powinien sie zastanowic co dla niego bedzie wazniejsze swietny obraz czy szybkie body. Jesli nie dostrzegasz roznicy w obrazowaniu tych dwoch puszek zostan przy 50d, szkoda twoich pieniedzy. Ja obecnie mam 50d ale w niedalekiej przyszlosci zamierzam dokupic 5dII i cieszyc sie zyciem
    Pisales ze bawiles sie 5d kolegi i ze nie zrobil na tobie wrazenia, hmm, podobno 5d ma lepsze obrazowanie od swojego nastepcy, więc...
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 16-11-2011 o 23:37

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    Pisales ze bawiles sie 5d kolegi i ze nie zrobil na tobie wrazenia, hmm, podobno 5d ma lepsze obrazowanie od swojego nastepcy, więc...
    Nie pisałem że NIE zrobił wrażenia, bo gdyby takowego nie było to w ogóle bym się nie zastanawiał, tylko kwestia czy 5d czy 5dmk2, seria zdjęć nie jest mi potrzebna bo głównie interesują mnie krajobrazy i portrety, a co do af to są zdania podzielone 50D ma szybszy ale 5d celniejszy . . .

a2) to co myslę że przesądza wybór jest chęć robienia zdjęć ... niestety wyleciała mi nazwa z głowy ale efekt ma polegać na tym że całość kadru jest nie ruchoma poza np włosami bądź oczami...
    Ostatnio edytowane przez YouCan92 ; 17-11-2011 o 00:01
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YouCan92 Zobacz posta
    a2) to co myslę że przesądza wybór jest chęć robienia zdjęć ... niestety wyleciała mi nazwa z głowy ale efekt ma polegać na tym że całość kadru jest nie ruchoma poza np włosami bądź oczami...
    chodzi Ci animowane gify (czy jakoś tak) ale takie rzeczy możesz zrobić czymkolwiek, jakość obrazka jest tu ze względu na rozmiar publikowania w necie, najmniej istotna.
    CMEHA - reszta to upgrade

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    Natomiast 50d ma szybszy i dokladniejszy af
    To nie do końca jest prawda. 5D Mark II jest precyzyjniejszy, jeżeli idzie o ustawianie ostrości, zwłaszcza przy bardzo jasnych obiektywach. Warunkiem jest używanie punkty centralnego i trybu One Shot. Przy innych ustawieniach AF 50D będzie miał chyba zawsze przewagę nad 5D Mark II.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów