Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: LV pudłuje

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie prosiłbym spuścić z tonu. Wszystko można wypowiedzieć bez emocji.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-08-2011 o 00:07
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie manual + monitor lcd

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    LV używam też do ostrzenia ze szkłami manualnymi. Z poprzednią puszką (350d) nie było szans, teraz jest super!
    no z manualem to inaczej nie idzie! tylko zawsze to jest jednak ograniczenie..

najlepiej mieć ekran lcd i patrzeć co tam wyjdzie.. [oczywiście chodzi mi o taki ekran lcd zewn, nie ten w aparacie..]

ja z zasady mam już od lat taki nawyk, że ekran stosuję tylko do podgladu.. [zdjęcia cykam tylko przez wizjer]
    Ostatnio edytowane przez seti_60d ; 17-08-2011 o 00:34
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Domyślnie

A to 60D do makro się nie nadaje? Bo moim zdaniem to AF do makro w większości przypadków się nie nadaje. Tu LV to zbawienie. Oczywiście mówimy o odwzorowaniach rzędu 1:2 i większych. Zresztą, wszędzie gdzie jest mała głębia, a scena statyczna to LV rządzi. Celownik lepszy niż w średnim formacie, hehe..

Uzależniony

Domyślnie

LV ma jedną wadę, brak stabilności w trzymaniu aparatu podczas robienia zdjęcia (czt. nieprawidłowa pozycja za aparatem :-? ) Zgodzę się z poprzednikiem, aby użyć statywu do tego typu testu.

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Viewfinder pomaga na niestabilność - jest gorzej niż przy normalnym trzymaniu przy wizjerze (ręce dalej odsunięte od ciała), ale o niebo lepiej niż bez niczego
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja tam wole wizjer klasyczny. LV zjada za duzo energii.

Jak robie ze statywu to wtedy faktycznie LV sie przydaje bo lustro przy okazji podniesione i nie tręsie
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Na ruchomy ekran można w LV patrzeć z góry jak na matówkę klasycznej lustrzanki bez pryzmatu i strzelac z perspektywy brzusznej. Bardzo stabilna pozycja i nie trzeba sie bawic w zombi. Chociaż dzisiaj pasuje bo jest Halloween.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów