Mam problem z moim pieskiem, nie wiem jak oduczyć go jedzenia co popadnie na spacerze.
Mam problem z moim pieskiem, nie wiem jak oduczyć go jedzenia co popadnie na spacerze.
Kup 580 EX II i błyskaj mu po oczach jak coś zaczyna obwąchiwać. Jeżeli masz ograniczone fundusze to poszukaj w dobrym stanie na allegro 430 EX II, może wystarczy.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
kupić aparat wsadzić mu w pysk i niech robi zdjęcia. Jak będzie miał zajęcie to nie będzie zjadał co popadnie.
A poważnie to problemem jest właściciel i od niego trzeba zacząć "tresurę". To podobnie jak z aparatem trzeba zacząć od instrukcji obsługi.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
A jaki to piesek i ile wiosen sobie liczy ?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
stary wojskowy telefon na korbę, kable w kiełbasę i jak złapie to zakręcić korba, gwarantuję że upuści. Po kilku razach nawet nie powącha żarcia od obcego, a weźmie tylko to z miski. Nie wiem jak sprawa będzie wyglądała z innymi rzeczami np z takim butem ale spróbować warto.
Może nie jest to specjalnie miłe dla psa ale skuteczne. Pomyśl sobie, kupujesz psa, a jakiś baran podrzuca mu zatrutą kiełbasę. Pies zdycha często w męczarniach. Kupujesz drugiego psa, potem trzeciego bo sytuacja się powtarza kilka razy. Co jest większym sadyzmem, potraktowanie psa prądem by oduczyć go jedzenia od byle kogo, czy potem niech pies zdycha w męczarniach kiedy towarzyszą mu wewnętrzne wylewy?
Poza tym sposób był wykorzystywany przy tresurze psów wojskowych i policyjnych.
Opisana sytuacja to historia mojego kolegi i jego 3 owczarków i jakiegoś debila.
Poza tym prąd to nie ciągłe "kopanie" tylko bardziej impuls elektryczny, czyli obrót korbą by wystraszyć psa, a nie ciągłe kręcenie aż padnie.
Coś w tym prądzie musi być skoro i u nas popularność zaczynają zdobywać elektryczne obroże: http://www.elektrycznaobroza.com.pl/...brozy-dla-psa/
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Naucz go komendy