Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Jak oduczyć psa brania do pyska wszystkiego co ma pod łapami?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja cale szczescie mam kota i sam chodzi na spacery

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    A może oprócz wizyty u psiego lekarza (chociaż czworonóg wg mnie nie zdradza żadnych objawów chorobowych ....
    Psi weterynarz za natury swej wie o naszych szczekających przyjaciołach więcej niż przeciętny właściciel dlatego warto z nim konsultować wątpliwości a nie tylko prowadzać psiaka gdy coś mu dolega.

P.S.
    Wątpiącym w rację bytu tego wątku podpowiadam zajrzenie na tą stronę i przeczytanie opisu podforum, w którym się znajdujemy. Do rozmów luźno związanych z fotografią służy teraz to podforum.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

TheBigR
    Guest

Domyślnie Re: Jak oduczyć psa brania do pyska wszystkiego co ma pod łapami?

Naucz go komendy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Nie wiem czy już było - założyć kaganiec? ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Co popadnie? Czy też wszystko co nieświeże?Przewaznie przyczyną takich zachowań jest brak bakterii gnilnych.
    Własciwie, to brak psu produktów przemiany materii tych bakterii gnilnych. Są nimi min. witaminy z grupy B i to o nie głównie chodzi.

Problem niestety jest bardziej złożony, niż jedynie braki w diecie. Bo kiedy piesek się już nauczy podjadać gówienko na spacerach, to zaczyna być dla niego przyjemnym nawykiem, podobnym do np. ogryzania paznokci u ludzi.
    Żeby sobie poradzić z problemem, polecam kilka spotkań z DOBRYM behaviorystą zwierzęcym
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

proponuję na każdy spacer zabierać ze sobą smaczki (inne niż te którymi karmisz psa, coś co pies uwielbia np. maleńke kawałeczki parówek), ale tak żeby pies widział że coś masz, w przypadku znalezienia czegoś w trawie komenda ,,fee'' przywołanie i smaczek, musisz tak to robić aby skupić na sobie uwagę psa, pies szybko się uczy bo jest przekupny, kilka prób i powinno zadziałać, niestety nie zawsze zadziała gdy w trawie jest ludzka kupa
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    ...niestety nie zawsze zadziała gdy w trawie jest ludzka kupa
    Mój pies twierdzi, że kocie są lepsze. ;-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Każdy pies ma swoje własne życie. Podobnie jak człowiek lubi się napić deko napoi poprawiających nastrój a potem z lubością oddać się słuchaniu płyt chodnikowych lub drzemce w sałatce lub bigosie. Podobnie pies ma swoje przysmaki i czy z tego powodu należy go karcić? Jak głosi przysłowie: Jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu skarpetki śmierdzą... Podobnie jest z psami. Jedne lubią sobie trawkę poskubać aby potem puścić pięknego pawia, o którym trudno napisać, że rzuciła go dziewczyna a inne skubnąć kupkę lub coś atrakcyjnie pachnącego z okolic śmietnika. Znałem jednego spaniela co to uwielbiał wytarzać się w niej a szczytem szczęścia było wytarzanie się w zdechłym i lekko zmiękczonym gołębiu lub w wronie. Jakie ryzyko i poświęcenie. Pies wiedział co go czekało potem. I nie było karcenia zwierzaka, nigdy w życiu! Ale to kąpanie w śmierdzącym psim szamponie, wycieranie i suszenie. To chyba znacznie gorsze niż syndrom dnia drugiego kiedy się budzisz i nie dość, że kot tupie to jeszcze pysk obtarty od słuchania płyt...i jak Wasz pupil coś tam wciąga spod krzaczka to chyba lepiej się odwrócić i udawać, że nie widzimy. A niech tam. Każdy chce mieć chwilkę radości.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nasz buldożer jak raz wsadził mordę w jakieś g...o na spacerze, dostał 5 zastrzyków i uważa co wącha.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    sadysta
    Może nie jest to specjalnie miłe dla psa ale skuteczne. Pomyśl sobie, kupujesz psa, a jakiś baran podrzuca mu zatrutą kiełbasę. Pies zdycha często w męczarniach. Kupujesz drugiego psa, potem trzeciego bo sytuacja się powtarza kilka razy. Co jest większym sadyzmem, potraktowanie psa prądem by oduczyć go jedzenia od byle kogo, czy potem niech pies zdycha w męczarniach kiedy towarzyszą mu wewnętrzne wylewy?
    Poza tym sposób był wykorzystywany przy tresurze psów wojskowych i policyjnych.
    Opisana sytuacja to historia mojego kolegi i jego 3 owczarków i jakiegoś debila.
    Poza tym prąd to nie ciągłe "kopanie" tylko bardziej impuls elektryczny, czyli obrót korbą by wystraszyć psa, a nie ciągłe kręcenie aż padnie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów