Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Automat z ograniczeniami, czy tak sie da?

Domyślnie Automat z ograniczeniami, czy tak sie da?

Witam, posiadam canona 500d.
    Ciekawi mnie czy jest możliwość skonfigurowania warunków brzegowych w automacie (nieważne czy w priorytecie, czy w programie). Np. automat niech ustawia sobie iso automatycznie ale nie wiecej niż 400, lub niech ustawia sam czas migawki ale nie mniej niż 1/15. Wydaje mi sie ze było by to przydatna funkcja (mi na pewno by się przydala), a nie mogę jej znaleść.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalTD Zobacz posta
    Ciekawi mnie czy jest możliwość skonfigurowania warunków brzegowych w automacie (nieważne czy w priorytecie, czy w programie). Np. automat niech ustawia sobie iso automatycznie ale nie wiecej niż 400, lub niech ustawia sam czas migawki ale nie mniej niż 1/15. Wydaje mi sie ze było by to przydatna funkcja (mi na pewno by się przydala), a nie mogę jej znaleść.
    nie da się, a przydatna by była bardzo - dlatego Canon da ją za jakieś 10 wersji aparatów - chyba że konkurencja da wcześniej
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalTD Zobacz posta
    niestety to tylko w serii 1D od mk3 (bez autoiso reszta była chyba od początku serii)

Domyślnie

Zapraszam do Nikonów ;P

...niestety tylko puszki jednocyfrowe...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie tylko jednocyfrowe - na pewno jest w d300, d700, d90 i d7000, w pozostałych się nie orientuję.
    Tak zwane "Auto ISO" pozwala ustawić i maksymalne ISO i najdłuższy czas migawki.

Cytat Zamieszczone przez wang3r Zobacz posta
    Zapraszam do Nikonów ;P

...niestety tylko puszki jednocyfrowe...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów