Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Brak sygnału z TV

Początki nałogu

Domyślnie Brak sygnału z TV

Witam. Mam taki problem. Próbuje podłączyć mojego Canona 450d do telewizora lcd poprzez kabel do wejscia video, robie tak jak podane w instrukcji i na telewizorze ciagle pisze "brak sygnału" i czarny ekran jest. Co mam zrobic ? Na TV juz probowalem pozmieniac ustawienia i rozne wejscia i nic.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pamiętaj żeby dobrze "dopchnąć" jacka do aparatu, bo ciężko to tam wchodzi przez tę gumkę i może nie łączyć. Aparat na ON i powinno działać, jednak jakość sygnału przez ten port jest po prostu słaba...

Na telewizorze oczywiście AV in.
    Ostatnio edytowane przez Aeromax ; 17-07-2011 o 22:27
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Początki nałogu

Domyślnie

no wlasnie nie działa...na aparacie ekran robi sie czarny a na tv pisze ze brak sygnału...bez sensu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie tak było, ale dopchnięcie pomogło, bo ta gumo-klapka ogranicza nieźle ruchy. Jeżeli jest w tym lcdku AV-in to nie powinno być problemu moim zdaniem...
    Jeżeli ekran robi się czarny to dobrze, znaczy, że wysyła sygnał, tylko go na TV nie widać i to trzeba naprawić.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na pilocie powinieneś mieć przycisk 'source', poklikaj, powinno "przelecieć" po wszystkich dostępnych wejściach i na jednym z nich napewno złapie to właściwe...
    Ostatnio edytowane przez Aeromax ; 17-07-2011 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Początki nałogu

Domyślnie

probowalem na innym TV i jest to samo, nie działa ;/

Miasto
    Poznań,Toruń

Domyślnie

Być może to badziewny kabel z przerwaną żyłą.

Uprawnienia umieszczania postów