Witam

Wie ktos czy za pomoca swiatlomierza aparatu 5DII mozna zmierzyc temperature barowa swiatla zastanego?
Kupilem zestaw filtrow korekcyjnych do lampy blyskowej, bo juz mnie zaczela wkurzac ta ciagla walka z kolorami w LR kiedy obrabiam zdjecia z zabawy weselnej.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1690122923
Chce za pomoca tych filtrow nadac swiatu flesza zblizona barwe do panujacej na sali weselnej, tylko nie bede pewny ktory filtr nalozyc (jutro kolejny slub).
Sa jak widac trzy filtry zmieniajace zimne swiatlo flesza w cieple swiatlo zarowe (full C.T.O. half C.T.O. quarter C.T.O.)
Jestem pewiem, ze kazdy z tych filtrow i tak w ogromnym stopniu poprawi mi kolory mieszanego swiatla blyskowego i zastanego, jednak testowac te filtry w trakcie zlecenia to imho malo powazne..

W instrukcji do aparatu jest tylko informacja, jak recznie ustawic WB wedlug wzorca, jednak dalej nie bede wiedziec jaka to jest temp. (czyli ktory filtr zalozyc)

Opcja z zakupem zew. swiatlomierza odpada.
Opcja z jechaniem na zlecenie z laptopem tez odpada

Z gory dzieki za porady i sorry, jezeli temat sie zdublowal (szukalem z szukajki maciejko.net , nie znalazlem)