Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Canon SELPHY CP510

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Posłuchaj MIRHONA, ma rację. Też mam drukarkę termosublimacyjną i drukowałem nią sporo zdjęć. Jak będziesz ją trzymał w folii, a papier w kasecie zabezpieczonej tym "szmoacianym futerałem" dostarczonym przez producenta, to będzie dobrze Zero kurzu.

Proponuję Ci zakup termosublimacyjnej z prostego powodu. Zapewne robisz zdjęcia "u cioci na imieninach". W takim przypadku bierzesz aparat i tą małą drukarkę. Robisz zdjęcie, "wywołujesz" i dajesz Cioci. Ciocia jest zachwycona, wychwala Cię i Twój sprzęt. Jeśli masz fuksa i jeszcze mało lat, tak jak ja, to możesz liczyć na jakieś drobne wsparcie finansowe

No i na koniec drukowanie zdjęć z termsub. jest niesamowicie spektakularne. Papier przełazi 4 razy przez drukarę i jest na co popatrzeć Przy zwykłej plujce nic nie widać...

I ostatni argument. Taką drukarkę zabierzesz na wakacje i przyślesz zdjęcia-pocztówki własnoręcznie zrobionie. A to jest coś. Miła pamiątka dla znajomych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    Posłuchaj MIRHONA, ma rację. Też mam drukarkę termosublimacyjną i drukowałem nią sporo zdjęć. Jak będziesz ją trzymał w folii, a papier w kasecie zabezpieczonej tym "szmoacianym futerałem" dostarczonym przez producenta, to będzie dobrze Zero kurzu.

Proponuję Ci zakup termosublimacyjnej z prostego powodu. Zapewne robisz zdjęcia "u cioci na imieninach". W takim przypadku bierzesz aparat i tą małą drukarkę. Robisz zdjęcie, "wywołujesz" i dajesz Cioci. Ciocia jest zachwycona, wychwala Cię i Twój sprzęt. Jeśli masz fuksa i jeszcze mało lat, tak jak ja, to możesz liczyć na jakieś drobne wsparcie finansowe

No i na koniec drukowanie zdjęć z termsub. jest niesamowicie spektakularne. Papier przełazi 4 razy przez drukarę i jest na co popatrzeć Przy zwykłej plujce nic nie widać...

I ostatni argument. Taką drukarkę zabierzesz na wakacje i przyślesz zdjęcia-pocztówki własnoręcznie zrobionie. A to jest coś. Miła pamiątka dla znajomych.
    A jak będziesz drukował z kompa z dedykowanym profilem kolorów to zapewniam że jakość będziesz miał lepszą niż w niejednym labie :-)
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie Odp: Canon SELPHY CP510

Odświeżam stare posty, wpadł mi w łapki gadżet w postaci drukareczki canona selphy CP510 i mam problem bo nijak nie mogę ustrojstwa odpalić, nie miam do niej żadnych steroników czy jakiegoś oprogramowania, po podłączeniu do kompa -zima, po podłączeniu do aparatu - zima. Moje pytanie do was, czy czegoś mi do niej potrzeba aby zadziałała, czy drukuje tylko z aparatu czy z kompa też, drukarka po podłączeniu do prądu daje sygnał że jest sprawna ale to wszystko, niby technicznie jestem kumata ale coś mi nie idzie
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Agato, podłącz do aparatu ale przełaczonego na jpgi a nie na rawy, rawów nie drukuje..
    i nie pamiętam już ale chyba trzeba przełączyć sposów połaczenia z kompem (przynajmniej tak coś mi świta)..
    i w zasadzie jak to będzie połączone to magiczny klawisz drukowaniamna aparacie powinien na niebiesko zaświecić i działać..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dzięki wieczorem spróbuję, ale w necie doczytałam że do drukarki powinien być dołączony dysk solution selphy i po wgraniu można ściągnąć aktualizację sterowników, ja nie mam płytki, ze strony canona aktualizacja nic nie daje, zobaczę czy bez tego zadziała
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

no i zadziałało bezpośrednio z aparatu, jak pisałeś Artus tylko jpg, natomiast podłączenie pod komputer nic nie daje - a szkoda

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

jak działa z aparatu to sukces bo znaczy że sprawna jest.
    jutro jak nie zapomnę to w robocie sprawdzę.. powinienem mieć płytę do takiej drukarki albo modelu pokrewnego - mam gdzieś chyba jeszcze uszkodzoną i o ile pamiętam właśnie 510kę.. jak będę miał płytkę to zrobie obraz i gdzieś wystawię do sciągnięcia..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Różnie to bywa...

Sterownik jest do ściągnięcia ze strony z tego co pamiętam. Też mam tą drukarkę, i spokojnie mi działała z komputera.

Mnie martwi natomiast cena papieru i folii do tych drukarek. Nie ma do nich żadnych zamienników z tego co wiem. Kiedyś płaciło się po 80zł za komplet, a teraz cena wywindowała do 130.

Tak tak już od dłuższego czasu, mam pierwsze podejście ściągania ze strony Canona nie udało się, bo ściągałam nie ten model omyłowo, drobna korekta i działa wsjo ok., też mnie martwi cena mam jeszcze mały zapisik papieru i jedną rolkę

Hej.
    Odświeżam temat. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Posiadam sprzę selphy cp510 i własnie nie mogę w żaden sposób jej użyć. Podłączam ją do aparatu Nikon D40 i może w tym tkwi problem, że to Nikon a nie Canon? Do komputera też nie mogę. Ściągnęłam ze strony Canona sterowniki ale nic sie nie dzieje. Dostałam tę drukarkę w zestawie z 4 rolkami i dużą ilością papieru i szlag mnie trafia, że nie mogę z tego skorzystać! Pomocy!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów