Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Canon SELPHY CP510

Mieszany widok

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie Canon SELPHY CP510

Witam,
    Zastanawiam sie nad kupnem takiej drukarki, oczywiscie zdaje sobies sprawe ze to drukarka typowo do zdjecie ale ceny papierow juz dosc znaczaco spadly 108 szt-119 zl wiec nie wychodzi szczegolnie drogo. Sam nie wiele drukuje wiec uwazam ze to rowiazanie typowo dla mnie. Ale mam pytania co do jakosci zdjec ?jak to sie przedstawia jakosc do np drukarek atramentowych ?Oczywscie troche googlowalem ale uzyskuje sprzeczne wiadomosci wiec moze ktos sie spotkal a takimi wydrukami i moze cos podpowiedziec.
    Z gory dzieki i pozdrawaim

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Poczytaj tutaj
    http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=selphy
    To jest praktycznie ta sama drukarka, zmiany są kosmetyczne...najprawdopodobniej kalibracja bedzie potrzebna bo na fabrycznym driverze bedziesz miał nieco zimne kolory.
    Z tego co do tej pory widziałem to IMHO termosublimacja jest lepsza do foto od atramentu...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Jeszcze jedno:Czy wysteuje cos takiego jak termin przydatnosci materialow eksploatacyjnych? Mi sie czasto zdarza ze wysychaja mi tusze e mojej plujce czy moze wystapic tez cos takiego ze jesli papier bedzie dlugo lezal bedzie niezdatny do uzycia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas
    Jeszcze jedno:Czy wysteuje cos takiego jak termin przydatnosci materialow eksploatacyjnych? Mi sie czasto zdarza ze wysychaja mi tusze e mojej plujce czy moze wystapic tez cos takiego ze jesli papier bedzie dlugo lezal bedzie niezdatny do uzycia?
    Nie slyszalem o terminie waznosci kitu do drukarek termosublimacyjnych...
    Tam masz folie i nie ma co wysychać...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Mam CP400 i PIXME4200 - jakość bardzo porównywalna żeby nie powiedzieć identyczna.
    O przejsciach tonalnych i rastrze nie wspomnę...Druknij sobie jakąś fotkę z subtelnymi przejściami tonalnymi albo z dużą ilością drobnych detali i wtedy porównaj...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

....Oczywscie troche googlowalem ale uzyskuje sprzeczne wiadomosci wiec moze ktos sie spotkal a takimi wydrukami i moze cos podpowiedziec.
    Z gory dzieki i pozdrawaim
    Tu masz cos na temat tej technologi wydruku (termosublimacja)
    http://www.systeminsight.co.uk/All_A...blimation.html

Luk
    Guest

Domyślnie

hmmm termosublimacyjne niestety często trzeba przeczyścić tracąc na tym trochę na oszczędności co 4ta -5ta stona z nikąd jakiś felerek, ja poszedłęm na łatwizne i łyknałem epsona picture mate , jest dużo tańsza w eksploatacji odbitka na poziomie 45 gr z tuszem, nie oryginalnym ale nie widze róznicy.

[Posted by 83.17.212.218. This is added while posting a message to avoid misuse of WebWarper: see http://webwarper.net/han Example of using WebWarper: http://webwarper.net/ww/~av/lycos.com ]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Wcale nie mówię że wydruki z atramentu są złe...tylko zanim sam kupiłem drukarkę do zdjęć sporo googlałem na ten temat i wyszło mi że do foto (tylko do foto) lepsze są jednak termosublimacyjne i nie jestem w tej opinii odosobniony. Atrament jest bez wątpienia tańszy i bardziej uniwersalny. Niestety nie miałem okazji oglądać wydruków z tych najlepszych atramentowych a z termosublimacyjnych tych większego formatu widziałem wydruki z HiTi i Kodaka Professional 1400 i zwłaszcza jakość z tej ostatniej wprost kładzie na kolana...nie sądzę żebym z atramentu zobaczył szybko coś takiego...

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luk
    hmmm termosublimacyjne niestety często trzeba przeczyścić tracąc na tym trochę na oszczędności co 4ta -5ta stona z nikąd jakiś felerek
    Co to znaczy ???mozesz rozwinac?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Co to znaczy ???mozesz rozwinac?
    To nie jest do końca jak napisał Luk. Drukarka termosublimacyjna jest wrazliwa na kurz i jak jej niczym nie przykrywasz a papier tez masz na tacy cały czas to faktycznie paprochy podczas wydruku mogą trochę namieszać...
    Ja jak nie drukuje to tacke z papierem chowam do kartonika po kicie a drukarke trzymam w foli i na pare ładnych setek wydruków może ze 2 miały jakies ziarenka kurzu...także nie jest tak źle...ale faktycznie jest to technologia bardzo wrażliwa na paprochy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów