Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: [dzastina]pierwsze ślubne- pierwsze na forum

dzastina
    Guest

Domyślnie [dzastina]pierwsze ślubne- pierwsze na forum

Witam, zaczęło się jak u większości- ślub znajomych Będę wdzięczna za wszelkie komentarze i wskazówki! Jeśli mnie za bardzo nie zniszczycie wrzuce cos z przygotowan i imprezy. pozdrawiam!

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Tylko czwórka się ratuje przekazem jakimś. Reszta bardzo słabiutko.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale nie ma się co łamać tylko próbować dalej czekać na kolejne wesela i raz jeszcze próbować ... mi też się 4-ka najbardziej podoba ... masz jakieś jeszcze fotki z tej sesji ?
    Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...

dzastina
    Guest

Domyślnie

michał, sławek- napiszecie cos więcej o kadrach..? czego mniej, czego więcej?? awm- z następnymi fotkami poczekam chyba, aż pstrykne plener

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

1. Lampa na lewo skos trochę za nisko. Błysk w oczach widać. Ciasny portret jak dla mnie.
    2. Ujęcie fajne - urok psuje lewa ręka na udzie i łydki pań na drugim planie.
    3. Ujęcie fajne - drugi plan z fotografem.
    4. Najfajniejsze z grupy - głowa obcięta za bardzo - do ramki nie wlezie
    5. Ładne

Generalnie w cz-b jakoś nieostro i z ziarnem (ale może tak miało być).

Moje propozycje - zwracaj uwagę na drugi plan. Czasem najlepsze ujęcie może być zepsute przez "jajco" na drugim planie. Ciasne kadry, same piony. Dawaj więcej.

Nie czepiać się - nie znam się na fotografii - spostrzeżenia wybitnie subiektywne.

Pozdrawiam
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jedynka-smutek, i te kolory...
    dwójka - zrobione ze złej pozycji. Gdybyś przeszedł na drugą stronę i zrobił te splecione dłonie na tle rozmytego bukietu, było by trochę lepiej. Ale niewiele bo te splecione dłonie
    też mało romantyczne. kolory też leżą.
    Trójka- też twoja pozycja nie właściwa. Gdybyś stanął trochę bardziej z przodu. I jeśli już tematem tej fotki są ich objęcia to trzeba było jego dłoń dać w całości. Obróbka tradycyjnie leży. Czwórka najlepsza. Ale mogłeś obiektyw dać w górę. Nogi na tym zdjęciu nie są tak ważne jak głowa. Obróbka jak poprzednio. Ostatnie - przerysowana głowa Pana Młodego i za bardzo z profilu. Gdybyś użył dłuższej ogniskowej to głowa nie była by taka wielka w stosunku do P. młodej. I w tym zdjęciu najbardziej brakuje uzasadnienia do pionowego kadru którego konsekwentnie się trzymasz.

dzastina
    Guest

Domyślnie

Noo! taką krytykę to ja rozumiem wielkie dzięki! Co do obciętych rąk i nóg- zdaje sobie z tego sprawe, ale czasem ciężko mi bylo wszystko kontrolowac, zwłaszcza kiedy wszystko dzieje się tak szybko..pionowe kadry- macie całkowita racje; dopiero teraz widze, ze jakos tak je za bardzo lubie a obróbka to niestety bolesny temat- zdj robię w jpg i kiedy swiatło jest kiepskie albo dam zly balans to juz cięzko cos zmienic..najwyzszy czas nauczyc sie wywolywac rawy!!!

ps. Sławek- jestem female tak na przyszlosc

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z ceremonii to tylko pogrzeb jest mniej dynamiczny.

Rób na szerszych kątach - łatwiej wykadrować.
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

O, sorry, nie wczytywałem się w tekst tylko w fotki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów