Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: Piractwo, legalność, licencje oprogramowania itd.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Niewiele dyskusji [nawet w hydeparku] kończy się przyjęciem wspólnego stanowiska.
    Tak jest i tym razem. Ok.
    Temat wątku niestety jest inny,a burzowa pogoda nie zachęca do spokoju ,więc wróćmy do rzeczowej rozmowy na temat"Piractwo, legalność, licencje oprogramowania itd."

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta

ludzie na ulicy uprzejmi i mili, jak nie kradna samochodow i rowerow, jak mozna w nocy bezpiecznie wyjsc do miasta na spacer.
    Jak byłem na wakacjach w Danii to nie mogłem wyjść z podziwu i wiele prostych codziennych czynności utkwiło mi w głowie u nas nie do pomyślenia.
    1. Podjeżdża facet wypasionym aluminiowym rowerem z coś na kształt wózka bocznego a w nim dzieciak. Po czym zostawiają swoje podręczne rzeczy w tym wózku i wchodzą na kilkanaście minut do sklepu. Potem wracają i odjeżdżają. Niby nic, ale...
    2. Przechodzę koło knajpy, w której w najlepsze trwa impreza, chyba czyjeś urodziny. Pod ścianą baru opartych jest kilka rowerów, żaden nie jest przywiązany czy inaczej zabezpieczony. Niby nic, ale...
    3. Jadąc drogami po wiochach co jakiś czas widzę płody ziemi ładnie poukładane na stolikach, a obok skarbonka. Działa to tak, że bierzesz sobie co chcesz i wrzucasz zapłatę do skarbonki. Niby nic...
    4. Ktoś widział w Polsce szklane drzwi do garażu, który jest zaraz przy ulicy?

I wiele innych. Proste rzeczy, ale człowiekowi przykro się robi, później wracając do swojej ojczyzny. Niedawno Byłem na plaży nad jeziorem. Nie dość że piach brudny to co kilka metrów butelki, opakowania, kapsle, puszki, aż strach dziecko puścić na boso. Parę dni później byłem w parku, a tu powywalane kosze na śmieci.
    Oprócz wspominanej polityki winna jest nasza mentalność niestety. Przykro to pisać, ale jesteśmy niechluje. Ile to razy widzieliście jak z samochodu wypada papierek, o petach nie wspominając?

Przekłada się to wszystko na inne dziedziny życia w tym i politykę. Stąd mamy gdzieś legalność i licencję oprogramowania. Dodatkowy status społeczny na tle Europy potęguje to zjawisko.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uzależniony

Domyślnie

No, ale w Danii już dawno zdewaluowały się takie pojęcia jak: bóg, honor, ojczyzna.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tym podforum miało nie być polityki: "kategoryczny zakaz poruszania tematów światopoglądowych". Dość.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów