Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Piractwo, legalność, licencje oprogramowania itd.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    Dowody : wystarczy przejrzec forum. Gladko i wartko tu i owdzie toczy sie dyskusja jak ominac podatki importowe. Nieskrepowane niczym instrukcje . Nikt nie sciga, nikt nie gani, nie banuje. Pelny milczacy lub werbalny akcept.
    Bardzo proszę o konkrety. Gdzie takie instrukcje się znajdują. Jeśli prawdą jest to co piszesz zaraz poleci to w kosmos. Nakłanianie i instruowanie jak łamać prawo jest oczywiście naganne.

I mowiac wprost , jakbym wyrazil wprost co mysle o rzadzacych Polska polowe slow automat by wyedytowal, a za druga polowe zostalbym (slusznie) zbanowany.
    Nie nie zostałbyś za to zbanowany. Jeśli jednak dalej będziesz ten wątek ciągnął w kierunku światopoglądowym zostanie on zamknięty Możesz spokojnie tego typu dyskusje prowadzić w wielu miejscach w internecie ale nie tutaj.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

podono wystarczy w wyszukiwarke wpisac "gift", jak ktorys z kolegow kilka postow wstecz napisal.

Dla mnie to juz eot. Aczkolwiek ma odniesienie do tematu watku, watle ale ma
    Canon Elinchrom

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

podono wystarczy w wyszukiwarke wpisac "gift", jak ktorys z kolegow kilka postow wstecz napisal.

Dla mnie to juz eot. Aczkolwiek ma odniesienie do tematu watku, watle ale ma
    Czyli to tylko takie trollowanie z tym nakłanianiem do łamania prawa na forum?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

wracając do meritum (jak ostatnio mówi Maleńczuk) jedna z pierwszych zasad etyki mówi że moralność nie może być relatywna. Czyli "kradnę czy też piracę bo jestem biedny" nikogo nie usprawiedliwia.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    wracając do meritum (jak ostatnio mówi Maleńczuk) jedna z pierwszych zasad etyki mówi że moralność nie może być relatywna. Czyli "kradnę czy też piracę bo jestem biedny" nikogo nie usprawiedliwia.
    Moralnosc zawsze byla i bedzie relatywna, choc moze milo by bylo gdyby nie byla. zasada etyki nic nie moze mowic, bo nie ma geby. Tylko gosc, ktory wyskrobal te zasade etyki moze cos mowic, a co, to zalezy np. czy jest z lewicy, liberalow, prawicy, czy religijny itp.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 16-07-2011 o 20:35

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Czy normalnym jest , ze w ciagu kilku lat kilka mil ludzi "ucieka" za chlebem za granice ???

Powiem ci dlaczego ludzie wyjezdzaja :

jak rozmawiam z Niemcami, Wlochami... mowia : jaki ladny kraj. Jak rozmawiam z Polakami , to mowia : jak ty mozesz zyc przy takich cenach ?.... jasne ?
    Skoro mamy takie straszne ceny, a mimo to ludzie spokojnie sobie w tej "zgnojonej Polsce" zyja, kupuja mieszkania, po dwa samochody etc... to znaczylo by ze zarabiamy lepiej niz nasi sasiedzi z "bogatej zagranicy".

Problem w tym ze tacy jak ty patrza na zarobki i widza 2000pln tu, 2000euro tam. Ale nie widza ze chleb kosztuje tu 5zeta, a tam 5euro.
    Roznica jest taka ze importujemy towary po cenach w euro, bo nie robimy nic sami. Moze dlatego ze glownie zajmujemy sie siedzeniem na dupie i pier.... jak to nam jest zle i niedobrze.

A tak wogole to oby jeszcze wiecej osob z tad wyjechalo i nie wracalo. Bedzie znacznie normalniej i znacznie przyjemniej, a i konkurencja na rynku sporo sie zmniejszy przez co wzrosna zarobki itp...

Mnie tam tu dobrze, nie mam na co narzekac, nie zbijam tez kokosow, ale radze sobie na tyle dobrze zeby miec gdzies placze emigrantow ktorzy swego czasu wyjezdzali do anglii mieszkajac w wynajetych mieszkaniach/domkach po 10ciu i wiecej, jedli chleb z woda a pieniadze wydawali w polsce.
    Rownie dobrze mozna wyjechac 100km poza granice wiekszego miasta i koszt zycia spadnie o polowe, nie trzeba w tym celu jechac za granice.
    A najlepsza jest juz polonia mieszkajaca w USA. Ludzie ktorzy nie wiedza nawet jak polska wyglada, ale czuja sie polakami pełną geba, glosuja pier... nam swiety spokoj w kraju itp...
    Moim skromnym zdaniem ludzie na emigracji powinni byc pozbawiani prawa glosu w wyborach wszelkiego rodzaju. To tak na marginesie.
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 17-07-2011 o 09:11
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    A tak wogole to oby jeszcze wiecej osob z tad wyjechalo i nie wracalo. Bedzie znacznie normalniej i znacznie przyjemniej, a i konkurencja na rynku sporo sie zmniejszy przez co wzrosna zarobki itp...
    Nieśmiało zapytam: emerytów i rencistów też chcesz wysłać na emigrację?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

@Maver :

odnosnie glosowania : absolutnie masz racje.

Co do calej reszty, albo jestes slepy albo udajesz.

Sadzac z wypowiedzi wiedze o ekonomii masz zadna, pomijasz niewygodne dla siebie fakty, aby sobie ( bo innym sie nie da ) udowodnic slusznosc swej "teorii".

Sprawdz ile %PKB stanowia pieniadze emigracji , a potem sie wypowiadaj. I sa bardzo proste wyliczenia, jak wygladala by sytuacja ekonomiczna Polakow i Polski bez pieniedzy emigracji. Wystarczy poguglac.

Zapewne zyje ci sie dobrze. Swietnie. Ciesze sie razem z toba ! Ale daje glowe , ze ja z toba bym sie nie zamienil, a ty ze mna od razu ...

Opisales skrajny przypadek "emigranta" .

Ja ci opisze swoj :

wyedytowalem : po co mi to...

Zaufaj w ciemno : nie chcialbym tak zyc jak ty.

Twierdzisz, ze bedzie znacznie normalniej, kiedy niektorzy wyjada z kraju na stale. To znaczy jak ci "nienormalni" wyjada ? ? ?

Niektorzy moga poczuc sie obrazeni. Czyz nie ? Kiedys juz byly pomysly "oczyszczania" spoleczenstwa z pewnych jednostek, najpierw narodowosciowych, potem wg innych kryteriow ( inteligencja, wlasciciele ziemscy ... )

Pamietaj : NIE KAZDY musi byc zaradny , obrotny i sprytny. Panstwo ma byc tak zorganizowane, aby chronic najslabszych. Aby WSZYSTKIM obywatelom stworzyc warunki do normalnego funkcjonowania ( nie DAC ! stworzyc NORMALNE warunki ) . Panstwo polskie nie spelnia swoich podstawowych funkcji. Koniec . Kropka. Tu nie ma o czym dyskutowac.

Poza tym Polska pisze sie z wielkiej litery.

A ja uwazam, ze skazancy, nieplacacy podatkow, i nie rozumiejacy podstawowych pojec z zakresy ekonomii i funkcjonowania panstwa powinni byc pozbawieni prawa glosu.

Dlaczego moj glos ma byc wart tyle co glos zlodzieja, oszusta, permanentnego nieroba na zasilku, i glaba, ktory nie odrozna deficytu budzetowego od poziomu zadluzenia do PKB ???
    Ostatnio edytowane przez stormur ; 17-07-2011 o 10:23
    Canon Elinchrom

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[Quote]Dlaczego moj glos ma byc wart tyle co glos zlodzieja, oszusta, permanentnego nieroba na zasilku, i glaba, ktory nie odrozna deficytu budzetowego od poziomu zadluzenia do PKB ???[Quote]

To jest sedno.Ty tego właśnie nie rozumiesz.Każdy człowiek jest wart tyle samo i ma takie same prawa.I tak tu jest.W Polsce.Gdy się to zmieni to ja wyjadę.Pozdrawiam

Domyślnie

Myslisz sie. Rozumiem. I dlatego sie nie zgadzam.

Nie , nie kazdy czlowiek jest wart tyle samo.
    Czlowiek, ktory leczy ludzi jest wart wiecej od tego , ktory ich gwalci , okrada i morduje. I dlatego, ze w Posce pokutuje poglad taki jak twoj ( sposob rozumowania ) , ja wyjechalem.
    Wyjechalem BO WIEM jak jest TAM w Polsce. Zylem TAM ponad 30 lat.

Nie jestem odosobniony w swoim rozumowaniu - jest w KK wyrazny zapis o "ograniczaniu praw publicznych" .

Oj, "zapachnialo" mi tu komunizmem z twojej wypowiedzi......
    Ostatnio edytowane przez stormur ; 17-07-2011 o 11:18
    Canon Elinchrom

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów