Mam ową Sigmę na 50D i jestem z niej zadowolony ostra od pełnej dziuryn nie zawiodła mnie.
Trochę tam w plecaku.
zakupiłem w ubiegłym tygodniu sigmę 30 1.4 do canona 450d, moje spostrzeżenia to od 1.4 używalna, od 2.0 w pełni ostra, af szybki tylko nie celny, na odległość od 4 m już nieostre zdjęcia wychodzą, nie mówiąć o dalszych odległościach nawet przy przysłonie 10, na bliskie odległości fajnie wychodzą zdjęcia, jeszcze nie kalibrowany
Ja mam pytanie dla posiadaczy Sigmy 30 1.4. Czy przy szybkim obracaniu obiektywu może w niej się przesuwać jakaś soczewka ? Bo w moim egzemplarzu czuć jakby się właśnie tak działo.
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
No można nazwać to potrząsaniem. No tak jak np. chciałbyś wymieszać sok, tylko w delikatniejszy sposób.
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
No faktycznie przy potrząsaniu coś tam cyka. Ciekawe, S50 też tak cyka. A i każdy inny obiektyw jaki posiadam..
a konkretniej chyba reszta fotek to sucha bela?btw polecam się przejść!
a odnośnie szkła. no coż jest ok, chyba trzeba AI Servo używać i będzie super, w one shot czasem nie trafia ale tylko na pełnej dziurze. Dobrze wydane złotówki według mnie, poza tym standard dla APS-C, zmusza do myślenia przy kadrowaniu![]()
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 16-11-2011 o 17:15
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie