Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Legalne robienie zdjec bez zakladania dzialalnosci

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie Legalne robienie zdjec bez zakladania dzialalnosci

Czy istnieje legalny sposob na zarobkowe robienie zdjec bez zakladania wlasnej dzialalnosci gospodarczej?

Sprawa wyglada tak,ze pracuje na stale za granica,robie tam zdjecia,czasem tez w Polsce oraz innych krajach,chcialbym zeby to mialo rece i nogi jesli chodzi o papier a przy okazji nie zakladac dzialalnosci w Polsce. Umowa zlecenie? Umowa o dzielo?

Nie orientujecie sie jak to wyglada jesli chodzi o robienie zdjec w UE - czy moge robic zdjecia w np. Francji na umowe zlecenie lub dzielo lub jakis inny 'polski' rodzaj umowy/dzialalnosci jednoczesnie pracujac na stale w jeszcze innym kraju UE niz wymienione?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja robie umowy o dzielo, tylko ze wzgledu na durnote polskiego US musze raz do roku
    biegac zalatwiac jakies zaswiadczenie, ze nie jestem w PL podatnikiem.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tylko ze wzgledu na durnote polskiego US musze raz do roku biegac zalatwiac jakies zaswiadczenie, ze nie jestem w PL podatnikiem.
    To nie jest durnota, tylko dla Twojego dobra. Inaczej musiałbyś zapłacić podwójny podatek od tego samego.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To nie jest durnota, tylko dla Twojego dobra. Inaczej musiałbyś zapłacić podwójny podatek od tego samego.
    ja to wiem, ale polski urzad skarbowy to nie jest do konca instytucja, w ktorej na codzien spotykasz sie z rzutkoscia umyslowa i jakimkolwiek proaktywnym podejsciem do klienta. badz w ogole z pojsciem mu na reke...

sa na tym swiecie rzeczy logiczne, i rzeczy sensowne wedlug polskiego US. i to sa zbiory o dosc malej czesci wspolnej...
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

Ok a jak wyglada taka sprawa : pracuje za granica,podpisuje umowe zlecenie polską,a zdjecia robie za granicą - legal,czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Akustyk, moge sie z Toba zgodzić tylko w 1/2. Ostatnio miałem kilka spotkań z US i mimo, że krąży opinia taka, jaką głosisz, były to spotkania rzeczowe, z ogromna wola pójścia mi na rękę, wręcz jak bym spotkała się z dobrą mamą.

Mam nadzieję, że z racji 5 letniego tytułu egzekucyjnego, nie okaże się za 4 lata, że to co napisałem powyżej jest dawno i nieprawda
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Smile

Mam nadzieję, że z racji 5 letniego tytułu egzekucyjnego, nie okaże się za 4 lata, że to co napisałem powyżej jest dawno i nieprawda
    Wraz ze zmianą naczelnika wszystko staje się możliwe

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    rowniez Ci tego zycze. a sobie - jak najmniej kontaktow z US. w jakimkolwiek kraju
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów