Bardzo dobre zdjęcia. Jeśli miałbym wskazać najlepsze, wybrałbym 1 lub 2. Jeśli najsłabsze - nr 3. Kapitalna kolorystyka i kompozycja. Gratulacje!
Franek, to miał być żart? Co kapitalnego jest w tych przepalonych na maxa fotkach??? Może ja mam spaczony gust, ale jak dla mnie to słabiutkie... Same pomysły niczego sobie, ale wykonanie już niekoniecznie ;-).
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)
Mówisz poważnie czy jaja sobie robisz=)?
dzieki za odwiedziny, co do przepalenia to zgodze sie do nr. 1 ale reszty to bede bronil bo przepalen tam nie widze, co do pomyslu to prawda ze troche oklepany, moze jak sie troche podszkole to bedzie mi to lepiej wychodzic.
Oklepane tematy mają dość podniesioną poprzeczkę z uwagi na trudność wybicia się czymś ciekawszym, innym. Można to zrobić poprzez dobre budowanie kadru, czy też zabawę światłem. Wniosek: samo robienie oklepanych tematów nie wyklucza możliwości zrobienia udanej fotografii, ale jest to zadanie niełatwe. Dla mnie z wodnej serii ciekawym kadrem jest nr 5. Natomiast zachód słońca to dla mnie zdjęcie pt. "udana, ładna pamiątka ze spaceru lub wycieczki ale nie na galerię".
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Ale właśnie te przepały na pierwszym zdjęciu kapitalnie budują ten kadr, współgrają z miękkością fal. Dla mnie to najlepsze zdjęcie. Na piątce jest to samo. Najsłabsza trójka, gdyż na niej kolor nieba nie zagrał z przepalonym morzem. Co do zachodu słońca zgodzę się, nie powala. Ale jedynka, dwójka i piątka bardzo dobre.
czwórka najsłabsza, reszta na tak.
Pozdrawiam.
5D+20D+C35f2.0+C85f1.8+N180f2.8
Pozdrawiam Michal