Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [gero] widoki

gero
    Guest

Domyślnie [gero] widoki

Na poczatek witam wszystkich forumowiczuw, od jakiegos czasu czytam to forum i widze ze jest tu pare osob ktorych mozna by sie cos poduczyc ;-)
    Tak wiec zaczne od wstawienia kilki fotek:

1.

2.

3.

4.

5.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia. Jeśli miałbym wskazać najlepsze, wybrałbym 1 lub 2. Jeśli najsłabsze - nr 3. Kapitalna kolorystyka i kompozycja. Gratulacje!

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Franek, to miał być żart? Co kapitalnego jest w tych przepalonych na maxa fotkach??? Może ja mam spaczony gust, ale jak dla mnie to słabiutkie... Same pomysły niczego sobie, ale wykonanie już niekoniecznie ;-).
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mówisz poważnie czy jaja sobie robisz=)?

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Franek, to miał być żart? Co kapitalnego jest w tych przepalonych na maxa fotkach??? Może ja mam spaczony gust, ale jak dla mnie to słabiutkie... Same pomysły niczego sobie, ale wykonanie już niekoniecznie ;-).
    Ja bym powiedział, że jest właśnie na odwrót: pomysł znany - oklepany, a wykonanie mi odpowiada, przepały są, ale nie przeszkadzają bardzo.
    |Canon|

gero
    Guest

Domyślnie

dzieki za odwiedziny, co do przepalenia to zgodze sie do nr. 1 ale reszty to bede bronil bo przepalen tam nie widze, co do pomyslu to prawda ze troche oklepany, moze jak sie troche podszkole to bedzie mi to lepiej wychodzic.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oklepane tematy mają dość podniesioną poprzeczkę z uwagi na trudność wybicia się czymś ciekawszym, innym. Można to zrobić poprzez dobre budowanie kadru, czy też zabawę światłem. Wniosek: samo robienie oklepanych tematów nie wyklucza możliwości zrobienia udanej fotografii, ale jest to zadanie niełatwe. Dla mnie z wodnej serii ciekawym kadrem jest nr 5. Natomiast zachód słońca to dla mnie zdjęcie pt. "udana, ładna pamiątka ze spaceru lub wycieczki ale nie na galerię".
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ale właśnie te przepały na pierwszym zdjęciu kapitalnie budują ten kadr, współgrają z miękkością fal. Dla mnie to najlepsze zdjęcie. Na piątce jest to samo. Najsłabsza trójka, gdyż na niej kolor nieba nie zagrał z przepalonym morzem. Co do zachodu słońca zgodzę się, nie powala. Ale jedynka, dwójka i piątka bardzo dobre.

Awatar jojok
    Miasto
    biłgoraj

Domyślnie

czwórka najsłabsza, reszta na tak.
    Pozdrawiam.
    5D+20D+C35f2.0+C85f1.8+N180f2.8
    Pozdrawiam Michal

gero
    Guest

Domyślnie

dzieki wszystkim za komentarze, wstawie jeszcze pare fotek pod ocene.
    6.

7.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów