Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 83 z 83

Wątek: Ostre światło i kolory

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    ....
    Najprościej mówiąc, plastyka to określenie na rzeczy, które w większości niespecjalnie da się zmierzyć, ale które widać. Zestawiając obok siebie zdjęcia z trzech różnych aparatów, każde będzie miało nieco inny charakter....
    Z plastyką to jest tak jak z UFO. Każdy słyszał, że ponoć jest. Niewielu widziało. Ci co widzieli to i tak każdy inaczej opisuje.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    w takim razie powiedzcie mi skoro obie matryce daja takie same kolory, to czemu tyle pracy wymaga doprowadzenie kolorow/kontrastow z aps-c do ladu (ze srednim skutkiem - ja osobiscie nie widzialem powalajacych kolorow z crop'a), a z FF wlasciwie juz na dziendobry fotka jest z takimi pieknymi kolorami, ze szkoda je ruszac bo mozna tylko popsuc
    Podejrzewam, że problem tkwi w "wywołaniu" zdjęcia. Większość fotoamatorów nie ma wiedzy na temat profilowania sprzętu a za czasów 30D i wcześniej, automatyczny "Adobe standard" nie był najlepszym rozwiązaniem.
    Wielu "profesjonalistów" przesiadło się z filmu na cyfrówkę z błędną świadomością, że wszystko będzie działać tak samo.

Ja osobiście najfajniejsze krajobrazy które widziałem (po za Petera Lik) z świetnymi kolorami i zajefajną "plastyką" były trzaskane 10D,20D i nikonami tej samej klasy.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale powróćmy może do tematu wątku
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów