Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 5d - Migawka kaput?

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

no to **** zbita, że tak powiem :/

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

http://imageshack.us/photo/my-images/8/img0961rp.jpg/ zamieszczam jeszcze jedno zdjęcie. może mieć wpływ na takie naświetlenie fotki sytuacja gdy kumpel z drugim aparatem błysnął lampką podczas wykonywania tego zdjęcia?
    robiłem przed chwilą testy na najdłuższym i najkrótszym czasie i wszystko wydaje się być w porządku.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli błysnął w czasie zamykania migawki to jak najbardziej nie ma powodów do paniki. Trzeba było od razu napisać, że ktoś błyskał oprócz ciebie.

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

ufff, kamień spadł mi z serca.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A tak w ogóle to teraz dopiero zobaczyłem, czas 1/800? To przecież dużo krócej niż czas synchronizacji dla 5D.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giebe Zobacz posta
    http://imageshack.us/photo/my-images/8/img0961rp.jpg/ zamieszczam jeszcze jedno zdjęcie. może mieć wpływ na takie naświetlenie fotki sytuacja gdy kumpel z drugim aparatem błysnął lampką podczas wykonywania tego zdjęcia?
    robiłem przed chwilą testy na najdłuższym i najkrótszym czasie i wszystko wydaje się być w porządku.
    moim zdaniem to tylko migawka
    zwróć uwagę, ze gdy migawka się psuje, aparat nie przestaje od razu robić zdjęć, tylko pojawiają się coraz częściej problemy z równym naświetleniem kadru
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Jeżeli aparat jest jeszcze na 12 miesięcznej gwarancji to wymienią za darmo jeżeli już nie jest to płacisz za robociznę i nową część bez względu na przebieg
    Albo ja jeszcze jestem nieprzytomny, albo nie

W starych piątkach jest przecież gwarantowane 100.000 w jedynkach chyba 300.000 klapnięć. Jeśli w tym czasie padnie, wymieniają za darmo, bez znaczenia czy jest gwarancja czy nie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przestańcie mu wciskać, że ma popsutą migawkę, to ostatnie zdjęcie robione na 1/400 sek. więc akurat mógłby się martwić gdyby wyszło dobrze naświetlone. Podsumowując, migawka dobra tylko fotograf dał ciała. Koniec, kropka, temat zamknięty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta

W starych piątkach jest przecież gwarantowane 100.000 w jedynkach chyba 300.000 klapnięć. Jeśli w tym czasie padnie, wymieniają za darmo, bez znaczenia czy jest gwarancja czy nie
    Z tą wymianą migawki to na pewno jest prawda? Osobiście słyszałem parę różnych wersji, można gdzieś znaleźć jakieś oficjalne potwierdzenie Canona czy coś?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Co do wymiany to najlepiej napisać do serwisu. Ja znam jedynie przypadki 1d, gdzie serwis wymieniał migawki.
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 11-07-2011 o 12:26

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów