Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: 5d - Migawka kaput?

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

dodam Panowie, że ja te zdjęcia cykałem bez lampy a kolega obok błyskał na innym body. poczekam zobaczę czy podobne problemy wystąpią ponownie...

Domyślnie

Canon daje gwarancje na migawkę do 100tys aparat może mieć 3lata i jak migawka padnie po np:50tys to za darmo wymieniają.

Domyślnie

Migawka do 100 000 wymieniana jest bezpłatnie, trudniej jednak udowodnić serwisowi to, że aparat ma taki przebieg.
    Wymiana odpłatna = 960 zł, tydzień bez aparatu.

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

mam potwierdzone info z serwisu, że gwarantowany przebieg w 5d to 100k klapnięć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Migawka do 100 000 wymieniana jest bezpłatnie, trudniej jednak udowodnić serwisowi to, że aparat ma taki przebieg.
    Wymiana odpłatna = 960 zł, tydzień bez aparatu.
    Jak to trudniej udowodnić? Podłączają i mają przebieg

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie tylko i wyłącznie w serwisie mają możliwość określenia przebiegu w tej puszcze, więc nic nie trzeba udowadniać.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 5d - Migawka kaput?

Sluchajcie czy czeste "czarne zdjecia" przy glownie bardzo szybkich czasach mogawki to objaw padania migawki? Kiedys zaczytalem, ze tak, ale wole jeszcze sie upewnic. Glownie czasy 1/4000-8000 ale tez widzailem bywalo przy 1/3200.
    Czasem nawet 4 zdjecia kolejno sa czarne, potem noormalne i losowo pojawiaja sie calkiem czarne. Czasy ponizej 1/1000 nie zauwazylem probemu. Pytam sie, bo kupilem 5D stare, sprzedawcja mowil, ze wszystko dziala idealnie. Gdy powiedzialem o problemie byl mocno zdziwiony.

Wydaje mi sie, ze dobita juz puszka i migawka nie trzyma malej szczelinki w krotkich czasach (zamiast ustawic mala szczelinke, zamyka ja totalnie).

Od razu informuje, ze to nie problem szkiel, bo szkla sa manualne. Zauwazylem to gdy uzywalem w sloneczny dzien jasny obiektyw, a zdjecia glownie na 1.4-2 robione. Przyslona manualna, wiec ten problem oczywiscie odpada.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-05-2016 o 19:37

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

zdychająca migawka, o takich rzeczach się wie jak się sprzedaje
    SONY

Pełne uzależnienie

Ciekawe ile zdjec jeszcze zrobi bedac w takim stanie...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów