Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Kamery HD i nie tylko

Domyślnie Kamery HD i nie tylko

Witam

Warto poświecić parę min i obejrzeć materiał.

porównanie rożnych systemów, ciemne sceny /jasne bardzo / rozpietosci matryc... 5d i 7d tez są jak i nikony.

Link

pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam

Warto poświecić parę min i obejrzeć materiał.

porównanie rożnych systemów, ciemne sceny /jasne bardzo / rozpietosci matryc... 5d i 7d tez są jak i nikony.

Link

pozdrawiam Darek
    Zacuto to firma która sprzedaje kawałek rurki aluminiowej w cenie pozłacanej rurki aluminiowej wysadzanej rubinami. Sprawdziłem nazwiska osób które brały udział w tym całym ich teście (shootout). Oprócz jednej osoby, to praktycznie sami popychacze wózków. Na czele z "wielkim znawcą" Bloomem. Szczyci się, że pracował z Lucasem, tylko nie wiadomo przy czym i jako kto. Tutaj jest lista jego wytworów.
    Całe to ich przedsięwzięcie ma służyć naciągnięciu naiwnych ludzi na tej ich hiper-ustrojstwa.
    Ostatnio edytowane przez polm ; 11-07-2011 o 23:12
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna Awatar mescalito
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

pracowałem m.in na viewfinderze zacuto - model z wyświetlaczem z opcją zebry (której nie ma w sofcie canona), wyostrzaniem krawędzi itd.

Szczerze powiedziawszy nie wiem czy jest lepszy vf.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mescalito Zobacz posta
    pracowałem m.in na viewfinderze zacuto - model z wyświetlaczem z opcją zebry (której nie ma w sofcie canona), wyostrzaniem krawędzi itd.

Szczerze powiedziawszy nie wiem czy jest lepszy vf.
    Takiego jak ma Zacuto (chodzi o wersja z monitorem) chyba nikt inny nie oferuje. Akurat cena za ten VF nie jest chora w porównaniu do cen innych ich akcesoriów video. Mnie głównie chodziło o to, firma Zacuto żyje ze sprzedaży drogich (zbyt drogich) akcesoriów do video. Stara się o wizerunek firmy która zatrudnia lub współpracuje z super specjalistami z Hollywood. Jeśli się poszuka ich bio, to okazuje się, że ludzie ci ledwo (lub wcale) otarli się o Holly lub jakąś produkcję filmową czy telewizyjną. Bloom strasznie promuje filmowanie lustrzankami, bo żyje ze sprzedaży akcesoriów do lustrzanek. Usiłuje wmówić, że to się nadaje do robienia filmów. Nie nadaje się. Gdyby się nadawało, to by coś już nakręcono do kin za pomocą lustrzanek.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Domyślnie

Strasznie jesteś zgozknialy. Nie chodzi mi o to czy ktoś lubi Blooma czy nie, ale nie rozpuszczaj plotek.
    Przeczytaj jego stronę i zobaczysz ze nie zarabia ani grosza sprzedając produkty Zacuto. Zarabia masę szmalcu na swoich "naukach" które są takie sobie.
    Jeśli chodzi o filmy to był B camera na "Redtails".

Zacuto jest drogie... bardzo drogie, to prawda i prawda jest tez że byli prawie pierwsi którzy złapali market na akcesoria do DSLR. Poza tym na wiele produktów dają 100% gwarancji, nawet na zużycie i wypadki, często warto zapłacić za święty spokój.

Uprawnienia umieszczania postów